Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


L'incendi forestal a la Torre de l'Espanyol ja afecta més de 2.500 hectàrees

[Actualitzat: 26/06/2019 - 22:30 h] - Segons el conseller d’Interior, les previsions no són bones

Etiquetes   entorn, incendi, ribera ebre, la torre espanyol, vinebre

Publicat el26/6/2019

L’incendi forestal a la Torre de l’Espanyol ja afecta més de 2.500 hectàrees | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


[Actualitzat: 26/06/2019 - 23:50h]

El foc, que ha afectat una superfície provisional de 3.600ha, continua actiu i es preveu una nit complicada. La feina d'aquesta nit és bàsica, tenint en compte que les dures condicions meteorològiques demà tornen a ser extremes. Hi treballenm uns 350 efectius de Bombers, amb unes 70 dotacions. Aquest és un dels pitjors incendis dels darrers 20 anys a Catalunya, amb un potencial de 20.000ha. Els municipis afectats són la Torre de l'Espanyol, Vinebre, La Palma d'Ebre, Flix i Maials.

[Actualitzat: 26/06/2019 - 22:30h]

Declaracions del conseller d'Interior, Miquel Buch: "Ens enfrontem a un gran incendi que feia anys que no patíem. Les previsions no són bones. Han cremat 3.500 hac., però es pot arribar a les 20.000. Hem de ser molt conscients que qualsevol irresponsabilitat pot acabar sent una catàstrofe."

 

[Actualitzat: 26/06/2019 - 20:20h]

L'incendi ja ha cremat 2.500 hectàrees. El vent que bufa a la zona, de component sud-est, dificulta les tasques d'extinció. Es treballa amb la hipòtesi de l'autocombustió en un femer com a possible causa. S'han desallotjat preventivament 17 persones de 9 masies de Flix i 3 d'una granja amb animals de la Torre de l'Espanyol, la qual ha resultat afectada per l'incendi.


L’incendi forestal a la Torre de l’Espanyol ja afecta més de 2.500 hectàrees | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


[Actualitzat: 26/06/2019 - 18:50 h]

Els Bombers de la Generalitat treballen, des de les 14.29h, en un incendi forestal a la Ribera d'Ebre. En les tasques d'extinció del foc hi treballen, a hores d'ara, una seixantena de dotacions terrestres i 14 mitjans aeris (entre els quals helicòpters de comandament, helicòpters bombarders i avions de vigilància i atac), així com avions de vigilància i atac del Ministerio de Pesca y Alimentación.

El foc, que ha començat proper al quilòmetre 10 de la carretera T-714, que va de Vinebre a la Torre de l'Espanyol, ha evolucionat de forma molt ràpida, conduït pel vent que bufa a la zona (marinada reforçada) i saltant algunes pistes forestals i carreteres locals. Segons el Cos d'Agents Rurals, està afectant una superfície de més de 500 hectàrees.

Els Bombers de la Generalitat han demanat als Mossos d'Esquadra evacuar preventivament diverses masies aïllades de la zona de la Palma d'Ebre, Bovera, Flix, Maials i Llardecans. No hi ha cap persona que hagi resultat afectada. En tot cas, es demana a la població que no s'apropi a la zona de l'incendi i que no faci ús de la xarxa viària de la zona si no és imprescindible.

Cinc carreteres es troben tallades com a conseqüència d'aquest incendi: la C-12 (entre Maials i Flix), la T-703 (a la Palma d'Ebre ), la C-233 (entre Bovera i Flix), la T-714 (Torre de l'Espanyol) i la T-2237 (entre Vinebre i la Palma d'Ebre).

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per l'onada de calor i ha emès un avís de prealerta del Pla per Incendis Forestals (INFOCAT).

Està previst que s'hi incorporin altres mitjans aeris del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación per donar suport als mitjans que ja treballen a l'incendi. Així mateix, els Bombers de la Generalitat han activat maquinària pesada que també s'incorporarà a les tasques d'extinció.

Col·laboren amb els Bombers de la Generalitat diferents unitats dels Agents Rurals, Mossos d'Esquadra, Agrupacions de Defensa Forestal, Protecció Civil, policies locals i Sistema d'Emergències Mèdiques.

Els Bombers de la Generalitat han activat el Centre de Comandament, que s'està instal·lant a Vinebre, per tal de coordinar les tasques de gestió.comparteix-ho