Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


90 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris traballen en l'incendi forestal de la Ribera d'Ebre

Segons declaracions del conseller Buch, "comencem a anar bé. L’estratègia s’està complint i estem avançant tal com s’han marcat els bombers"

Etiquetes   entorn, incendi, la torre espanyol, vinebre, ribera ebre

Publicat el27/6/2019

90 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris traballen en l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


[Actualització #IFRiberadEbre: 27/06/2019 16:00 h]

S'ha declarat un petit incendi a la zona de la Fatarella, a la Terra Alta. Alguns efectius que estan treballant a la Ribera d'Ebre, s'han desplaçat per sofocar el foc.

Referent a l'incendi de de la Ribera, tant el president de la Generalitat com el conseller d'Interior, fan el seguiment in situ de les tasques d'extinció. Segons declaracions del conseller Buch, "comencem a anar bé. L'estratègia s'està complint i estem avançant tal com s'han marcat els bombers".

Per seguretat, s'ha demanat el confinament dels habitants de Bovera i també a Maials la de les persones grans, infants, dones embarassades i persones amb problemes respiratoris.


[Actualització #IFRiberadEbre: 27/06/2019 11:00 h]

Els Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments amb 90 dotacions terrestres (45 vehicles d'aigua i 45 lleugeres) i 11 mitjans aeris en l'incendi forestal de la Ribera d'Ebre, que segons les darreres dades dels Agents Rurals ha afectat més de 5.500 hectàrees. En les tasques d'extinció ja s'hi ha incorporat els 2 hidroavions cedits pel Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación. En la dotació aèria també hi ha 1 helicòpter de comandament, 4 helicòpters bombarders i 4 avions de vigilància i atac dels Bombers de la Generalitat. En total, unes 350 persones de Bombers de la Generalitat. La Unidad Militar de Emergencias (UME) hi està treballant amb 230 efectius humans, 65 vehicles i un helicòpter.

L'incendi continua actiu. Les tasques d'extinció s'estan centrant en aquests moments en el flanc dret, que els Bombers han dividit en un parell de sectors, el nord i el sud. S'està treballant amb major intensitat en el sud, que presenta major risc d'estendre's i on aquest matí s'han registrat algunes represes. Aquesta és una zona molt abrupta, amb molts barrancs, cosa que dificulta l'arribada dels Bombers i l'emplaçament dels vehicles d'extinció. En aquesta zona, també s'està treballant per eixamplar els camins existents, que a part de facilitar l'accés dels vehicles també ajudarien a aturar la progressió del foc.

En el flanc esquerre, els Bombers continuen treballant per ancorar el front de foc a la carretera C-12, on s'han fet cremes de gestió. Amb elles, s'ha aconseguit reduir la intensitat de les flames i, d'aquesta manera, s'ha evitat que el foc travessi la carretera i continuï progressant en aquella direcció.

Mentre l'incendi no estigui controlat, no s'aixecarà l'ordre d'evacuació dels masos que hi ha en tota la zona afectada per l'incendi. És per això, que els Bombers de la Generalitat demanen que es respecti aquesta zona d'exclusió; per una qüestió de seguretat personal de les persones i per no entorpir les tasques d'extinció.

A la zona de l'incendi, la intensitat del vent ha minvat, respecte la jornada d'ahir. I tal com preveien els parts meteorològics, la temperatura ha tornat a pujar considerablement i la humitat relativa ha començat a baixar.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, encara hi ha 5 carreteres tallades a la circulació a causa de l'incendi. Són les següents:

  • T-714 la Torre de l'Espanyol-Cabacés 
  • T-2237 Vinebre-la Palma d'Ebre 
  • T-703 Palma d'Ebre-C-233 
  • C-233 Bovera-Flix 
  • C-12 Maials-Flix


Activada la fase d'Emergència del pla INFOCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí (9.25h) la fase d'EMERGÈNCIA del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per l'incendi forestal actiu a la Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre).

Dos tècnics de Protecció Civil de la Generalitat es troben desplaçats des d'ahir al Centre de comandament Avançat CCA, ubicat a Vinebre, per donar suport a la coordinació de l'emergència i a les autoritats locals, i també per coordinar l'atenció a les persones evacuades a causa de l'incendi.

Pel que fa a les persones evacuades:

  • A Flix hi ha 26 persones. 
  • A Palma d'Ebre, hi ha 4.
  • A Bovera, hi ha 4. 
  • A la Torre de l'Espanyol hi ha 9.

Segons ENDESA hi ha 6 abonaments afectats per manca de subministrament elèctric a Vinebre, Bovera 1 i Bellaguarda 1, degut a afectacions derivades de les tasques d'extinció. Actualment hi ha afectades 2 línies de mitja tensió de la subestació de Flix i un circuit alta tensió de Red Eléctrica de 400 kw.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil s'ha sol·licitat l'activació del satèl·lit Copernicus de la Unió Europea per rebre imatges en temps real de la zona afectada.


Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó

comparteix-ho