Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Els Bombers han treballat durant la nit amb 80 dotacions terrestres en l'incendi de la Ribera d'Ebre

[Actualització: 27/06/2019 – 10:20 h] El flanc esquerra de l’incendi està aturat a la carretera C12, però el flanc dret continua molt actiu, afectant a una zona molt abrupta, amb molts de barrancs

Etiquetes   entorn, incendi, la torre espanyol, ribera ebre

Publicat el27/6/2019

Els Bombers han treballat durant la nit amb 80 dotacions terrestres en l’incendi de la Ribera d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


[Actualització: 27/06/2019 – 10:20 h]

El flanc esquerra de l'incendi està aturat a la carretera C12. Unitats del GRAF i Bombers han estat fent cremes. Pel que fa al flanc dret, continua molt actiu, afectant a una zona molt abrupta, amb molts de barrancs, el que dificulta les tasques d'extinció.


Els Bombers de la Generalitat han estat treballant al llarg d'aquesta matinada amb una vuitantena de dotacions terrestres en l'incendi de la Ribera d'Ebre, que continua actiu i que segons les darreres dades dels Agents Rurals ja ha afectat unes 4.000 hectàrees de vegetació. A les 07.00h és prevista la incorporació d'un helicòpter de comandament, un helicòpter bombarder i 2 avions de vigilància i atac. A partir d'aleshores, i de manera progressiva, s'aniran incorporant la resta de mitjans aeris, amb 3 helicòpters bombarders més, un altre helicòpter de comandament i els 3 hidroavions del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación.

La Unidad Militar de Emergencias ha arribat aquesta passada nit per col·laborar en les tasques d'extinció. La integren uns 120 efectius i 9 vehicles, del Batallón de Intervención amb base a Saragossa, dispositiu que podria incrementar en funció de com evolucioni l'incendi al llarg de les pròximes hores. El dispositiu d'extinció també compta, des d'ahir, amb maquinària pesada.

Al llarg de la matinada, l'estratègia dels Bombers ha consistit a reforçar l'atac al flanc esquerre amb l'objectiu d'ancorar l'incendi a tocar de la carretera C-12. Això permetrà poder-se centrar posteriorment en el flanc dret. S'ha treballat amb intensitat màxima aprofitant que, a partir del vespre, el vent havia amainat a la zona i que la temperatura havia començat a baixar amb l'arribada de l'ocàs. La humitat, com és habitual en horari de nit, també ha pujat fins al 62% que s'ha registrat a les 05.00h. Tot i això, i al llarg de la jornada diürna d'avui, s'espera que les temperatures es tornin a alçar; de fet, la humitat relativa ja ha començat a baixar. Per tant, la situació en general tornarà a ser de risc extrem, amb la qual cosa es manté la previsió de què el potencial de l'incendi és de 20.000 hectàrees.

Des dels moments inicials, el foc es va propagar amb molta velocitat en direcció nord-oest, empès pel vent. Anit, l'incendi tenia un perímetre de 128 quilòmetres, amb 14 quilòmetres de llargada, i ja havia afectat unes 3.600 hectàrees afectades de diversos municipis: la Torre de l'Espanyol, Vinebre, la Palma d'Ebre, Flix i Maials, segons la darrera estimació del Cos d'Agents Rurals. Hi ha una trentena de persones evacuades, de les masies que hi ha a la zona.

Hi ha també 5 carreteres tallades com a conseqüència d'aquest incendi: la C12 (entre Maials i Flix), la T703 (a la Palma d'Ebre ), la C233 (entre Bovera i Flix), la T714 (Torre de l'Espanyol) i la T2237 (entre Vinebre i la Palma d'Ebre).


Activat el pla Infocat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'Alerta del Pla per Incendis Forestals de Catalunya, INFOCAT. Manté activada, també, l'alerta del Pla PROCICAT.Faió, un riu d’història viva

comparteix-ho