Restaurant L┤Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES

MontsiÓ: Productes de la mar Km 0

Etiquetes   productes montsia, producte proximitat, productes ebrencs, productes km0, terres ebre, productes mar, marisc, peix, galeres, llagostins

MontsiÓ: Productes de la mar Km 0 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


La combinaciˇ de l'aigua dolša i la salada converteixen la mar del Delta de l'Ebre en una zona rica en nutrients que abasteix d'una gran varietat de peix i marics els ports de la RÓpita i les Cases d'Alcanar: pops, moixarres, sÝpies, cananes, llenguados, palaies, peludes, moll, escrites, verats, llobarros, lluš, ...

Els llagostins i les galeres protagonitzen nombrosos plats de la cuina marinera i sˇn tan apreciats que s'organitzen festes i jornades gastron˛miques. La millor Ŕpoca per al consum del llagostÝ Ús entre maig i agost, quan es troben en el seu perÝode de reproducciˇ. La galera es troba en el seu millor moment als mesos d'hivern.

El musclo Ús un dels productes de la mar mÚs apreciats al territori. De tamany mitjÓ, destaca per la seua carn ferma i molt gustosa. Altres moluscos que tambÚ podem trobar als mercats i peixateries sˇn els ostrons, catxels, ratllats, tellerines, canyuts, gr˙mols, caragols de mar i clo´sses.


MontsiÓ: Productes de la mar Km 0 MontsiÓ: Productes de la mar Km 0 MontsiÓ: Productes de la mar Km 0 MontsiÓ: Productes de la mar Km 0