Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Montsià: Productes de l'horta Km 0

Etiquetes   productes montsia, producte proximitat, productes ebrencs, productes km0, verdures, hortalisses, terres ebre

Montsià: Productes de l’horta Km 0 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'horta del Montsià

L'horta del Montsià proveeix els mercats dels pobles de la comarca d'una gran varietat de verdures i hortalisses: albergínies, tomates, primentons, cebes, cols, coliflors, enciams, bròquils, alls, bledes, bajoques, porros, etc. També de fruita dolça, com nectarines, préssecs, albercocs, peres i maçanes.


Carxofes

La varietat de carxofera més conreada al Montsià és la de la varietat Blanca de Tudela, primerenca i molt productiva. Entre finals de juliol i agost comença l'època de plantació i les primeres carxofes arriben als mercats al mes d'octubre. La producció més elevada es concentra a finals d'hivern i principi de la primavera.

Guisada, arrebossada, en truita, en bunyols, bullida i d'acompanyament en una gran varietat de plats, la carxofa és una de les hortalisses més apreciades a tota la comarca. A les tradicionals rostides amb amics i familiars no falten mai les carxofes rostides. Simplement amb sal i un bon raig d'oli d'oliva extra verge DOP Baix Ebre-Montsià i cuites a la brasa són un regal per al paladar.


Ara i tot l'any, compra producte de proximitat al Montsià, garantia de producte fresc i de qualitat.


Montsià: Productes de l’horta Km 0 Montsià: Productes de l’horta Km 0 Montsià: Productes de l’horta Km 0 Montsià: Productes de l’horta Km 0 Montsià: Productes de l’horta Km 0