Alt Maestat, Humand Land

CAT | ES

MontsiÓ: Oli d'oliva Km 0

Etiquetes   producte proximitat, productes ebrencs, productes km0, terres ebre, oli oliva, OOVE, productes del montsia,,,,,,

MontsiÓ: Oli d’oliva Km 0 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


L'oli d'oliva del MontsiÓ Ús un oli verge de qualitat extra obtingut de les varietats Sevillenca, Morruda i Farga. Les dos ˙ltimes varietats sˇn aut˛ctones de la comarca. La coloraciˇ d'aquest or lÝquid, va des del groc verdˇs al groc daurat, en funciˇ de l'Ŕpoca de collita i tambÚ de la situaciˇ geogrÓfica. Els olis del MontsiÓ sˇn saborosos i aromÓtics, afruitats a l'inici de la campanya i amb una mica de dolšor al final.

La collita de l'oliva comenša a mitjan novembre i s'allarga tot l'hivern. En l'elaboraciˇ de l'oli s'utilitzen procediments mecÓnics en fred, perquŔ l'oli mantingui el sabor i l'aroma caracterÝstic.

Tots els olis que han superat les proves de qualitat es comercialitzen amb la contraetiqueta de la D.O.P, Baix Ebre ľ MontsiÓ, distintiu que serveix com a garantia de qualitat per al consumidor. Actualment hi ha un total de 11 cooperatives productores inscrites al Consell Regulador que comercialitzen diferents marques amb Denominaciˇ d'Origen Protegida.


MontsiÓ: Oli d’oliva Km 0 MontsiÓ: Oli d’oliva Km 0 MontsiÓ: Oli d’oliva Km 0 MontsiÓ: Oli d’oliva Km 0 MontsiÓ: Oli d’oliva Km 0