Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Montsią: Oli d'oliva Km 0

Etiquetes   producte proximitat, productes ebrencs, productes km0, terres ebre, oli oliva, OOVE, productes del montsia,,,,,,

Montsią: Oli d’oliva Km 0 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'oli d'oliva del Montsią és un oli verge de qualitat extra obtingut de les varietats Sevillenca, Morruda i Farga. Les dos śltimes varietats són autņctones de la comarca. La coloració d'aquest or lķquid, va des del groc verdós al groc daurat, en funció de l'čpoca de collita i també de la situació geogrąfica. Els olis del Montsią són saborosos i aromątics, afruitats a l'inici de la campanya i amb una mica de dolēor al final.

La collita de l'oliva comenēa a mitjan novembre i s'allarga tot l'hivern. En l'elaboració de l'oli s'utilitzen procediments mecąnics en fred, perquč l'oli mantingui el sabor i l'aroma caracterķstic.

Tots els olis que han superat les proves de qualitat es comercialitzen amb la contraetiqueta de la D.O.P, Baix Ebre – Montsią, distintiu que serveix com a garantia de qualitat per al consumidor. Actualment hi ha un total de 11 cooperatives productores inscrites al Consell Regulador que comercialitzen diferents marques amb Denominació d'Origen Protegida.


Montsią: Oli d’oliva Km 0 Montsią: Oli d’oliva Km 0 Montsią: Oli d’oliva Km 0 Montsią: Oli d’oliva Km 0 Montsią: Oli d’oliva Km 0comparteix-ho