Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/22/2022#) AND (caducitat>=#1/22/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Més de cent orientadors participen a la 3a Rogaine serra de Montsià de La Ràpita

La Rogaine serra de Montsià va arribar, diumenge passat, a la tercera edició amb la participació d’un centenar d’orientadors i orientadores, en la que els guanyadors masculins van ser l’equip La Cameta Coixa de Miravet amb 176 punts, en dones va guanyar l’equip Sakura amb 86 punts i en categoria mixta va guanyar «Per aquí no és!» amb 115 punts. La principal novetat d’enguany va ser l’ampliació de la durada, a 4 hores.

Etiquetes   activitats outdoor, rogaine, curses orientacio, sant carles rapita, montsia, terres ebre

Publicat el7/10/2019

Més de cent orientadors participen a la 3a Rogaine serra de Montsià de La Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Membre de l'equip «Sakura», guanyador en categoria femenina, al control 74.


El Club Centre Excursionista La Foradada de Sant Carles de la Ràpita va organitzar, el diumenge 6 d'octubre, aquesta activitat de muntanya, que actualment és l'única cursa d'orientació que es fa a les Terres de l'Ebre, després que es cancel·lés la que estava prevista per al maig passat a Ulldecona.

La rogaine de la Ràpita va haver-se d'ajornar al 6 d'octubre perquè el dia previst inicialment, el 24 de febrer, el Departament de Medi ambient no va donar els permisos necessaris per nidificació d'aus en una zona de la serra de Montsià per on es desenvolupava la prova.

La 3a Rogaine serra de Montsià, presentava com a principal novetat l'ampliació en una hora el temps màxim per a fer-la, passant de les 3 dels anys anteriors a les 4 hores que tenien els participants per a recórrer l'àrea balisada de la Serra que abastava 10 Km2 en la que hi havia ubicats 38 controls que sumaven 231 punts.

Després d'un breu briefing, a les 8:45 es van entregar els mapes als participants perquè preparessin l'estratègia a seguir per a trobat el màxim nombre de balises. Després de 15 minuts de preparació, a les 9 en punt, els equips van començar la seva rogaine escampant-se entre el pavelló poliesportiu de La Ràpita, lloc de sortida i arribada, i la zona del pla de la Galla i font de Burgar com a zones més allunyades de la sortida ja en plena serra de Montsià.

El mapa es basava en el gran treball de camp i informàtic fet al 2017 per l'organització, amb una important actualització sobre el terreny feta mesos enrere per tal de reflectir de manera fidel la realitat per ajudar a orientadors i orientadors a moure's, que, com en totes les curses d'orientació, només podien usar el propi mapa i la brúixola per trobar les balises.

Més de cent orientadors participen a la 3a Rogaine serra de Montsià de La Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Equip «La Cameta Coixa», guanyadors en categoria masculina de la 3a Rogaine serra de Montsià.


Cap a la una del migdia, per evitar penalitzacions si arribaven passada aquesta hora, els equips van començar a creuar l'arc d'arribada pe entregar la seva targeta de control que justifica el pas pels diferents controls.

El recompte de punts aconseguits i el descompte de punts per penalitzacions, van donar com a guanyadors per equips masculins a «La Cameta Coixa» de Miravet amb 176 punts, seguit per «Montsant» amb 158 punts i «Desbandada» amb 148 punts. En dones l'equip guanyador va ser «Sakura» amb 86 punts, en segona posició van quedar «ATE pos va» amb 67 punts i les terceres van ser «Les bruixes de Cabrafeixet» amb 51. En equips mixtes va guanyar «Per aquí no és!» amb un total de 115 punts, seguits per «Sicilianos» amb 112 i «Els Wendys» també amb 112 punts. També va haver podi per als equips locals amb «Majares» (111 punts) com a guanyadors. Tot i no puntuar a la classificació general, perquè la rogaine és una prova per equips, també van haver gent que va participar a títol individual, essent el guanyador «Caladillo» que va aconseguir 132 punts.

Més de cent orientadors participen a la 3a Rogaine serra de Montsià de La Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Participants de la 3a Rogaine serra de Montsià al control 35.Per: EbreActiu

Fotos: EbreActiu