Sant Jaume d┤Enveja, harmonia natural

CAT | ES


150 orientadors participen a la 1a Rogaine serra de MontsiÓ

Prop de 150 orientadors, de 50 equips, van participar a la 1a Rogaine serra de MontsiÓ, de Sant Carles de la RÓpita, la primera cursa d’orientaciˇ que es fa a les Terres de l’Ebre. En una Órea de 10 Km2 els participants havien de localitzar fins a 30 balises en un termini de 3 hores.

Etiquetes   rogaine, curses orientacio, sant carles de la rapita, montsia

Publicat el6/3/2017

Amb els canvis al calendari del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre, al 2017 li tocava descansar a la Pujada al MontsiÓ, memorial Joan Aloy, per˛ el Club Centre Excursionista La Foradada de Sant Carles de la RÓpita no va voler deixar passar l'oportunitat d'organitzar el seu 9Ŕ canicr˛s, dins del 2n Circuit Canicr˛s de les Terres de l'Ebre. Aprofitant que ja feien el canicr˛s van pensar de fer una activitat desconeguda a les Terres de l'Ebre com sˇn les curses d'orientaciˇ. Concretament el CCE La Foradada, ha estat mesos treballant en la 1a Rogine serra de MontsiÓ que, com el canicr˛s, es va disputar el 5 de marš de 2017.

Una rogaine Ús una modalitat de cursa d’orientaciˇ en la que a partir d’un mapa que s'entrega als participants on no hi ha noms i en el que hi ha representats elements com les corbes de nivell, cursos d’aigua, edificacions, tipus de terreny,... els orientadors han d'anar passant per les diferents balises, indicades al mapa, sense cap ordre prefixat, desplašant-se a peu i sense l'ajuda de cap dispositiu electr˛nic. En funciˇ de la ubicaciˇ o de la distÓncia en la que es troba respecte al lloc de sortida, cada balisa tÚ una puntuaciˇ o una altra.

En el cas de la Rogaine serra de MontsiÓ del 2017, el mapa cobria una zona d'uns 10 Km2 des de la mateixa poblaciˇ de Sant Carles de la RÓpita fins ben entrada la serra de MontsiÓ per la zona del pla de la Galla i la font de Burgar, amb 30 balises. Les rogaine solen tenir un temps lÝmit per a desenvolupar-les que van entre les 3 i les 6 hores, en el cas de La RÓpita els participants tenien 3 hores per a tornar al punt de sortida, amb una penalitzaciˇ de dos punts menys per a cada minut que passessin d'aquest temps, i quedant desqualificats si entraven mitja hora mÚs tard del temps prefixat. La 1a Rogaine serra de MontsiÓ, va comptar amb 4 categories: equips d'homes, equips de dones, equips mixtes i equips locals, formats entre 2 i 5 persones.

Com en totes les curses d’orientaciˇ abans de l’entrega del mapa es va fer una breu explicaciˇ, per als no iniciats en aquesta disciplina. Tot seguit, a les 9.40 del matÝ 20 minuts abans de la sortida, els participants van recollir el mapa per poder estudiar-lo i preparar l’estratŔgia a seguir.

150 orientadors participen a la 1a Rogaine serra de MontsiÓ | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Orientadors estudiant el mapa i preparant l’estratŔgia.


A les 10 del matÝ es donava la sortida a la 1a Rogaine serra de MontsiÓ, des del davant del pavellˇ d’esports. El p˙blic va poder veure una sortida forša atÝpica perquŔ comparant-la amb altres curses, els participants decideixen anar en una o altra direcciˇ segons l'estratŔgia triada per anar a buscar la balisa mÚs propera. Durant les 3 hores que tenien els participants van escampar-les literalment per la serra de MontsiÓ, veient se grups de gent corrent amb el mapa a la mÓ, buscant les balises.

Prop de la 1 del migdia els participants van anar comenšar a acudir a la lÝnia d'arribada. Molts dels equips aprofitaven els darrers minuts per a fer les balises mÚs properes al casc urbÓ de Sant Carles de la RÓpita que s'havien deixat expressament per a la tornada.

150 orientadors participen a la 1a Rogaine serra de MontsiÓ | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Un dels membres de l’equip masculÝ guanyador źPriorat Montsant Siurana╗ passant per una de les balises.


A diferŔncia d'altres curses, el primer equip en creuar l'arc d'arribada no tÚ perquŔ ser el guanyador perquŔ cal esperar al recompte de punts. Aquest procÚs de recompte va ocupar forša temps als organitzadors i al voltant de les 2 de la tarda es publicaven les llistes amb les classificacions per categories i es procedia al lliurament dels trofeus als tres primers de cadascuna, quedant de la segŘent manera:

Equips masculins:
1r Priorat Montsant Siurana (142 punts)
2n Avetos Sanvajes (121 punts)
3r MontsiÓ Nord (115 punts)

Equips femenins:
1r Sakura (79 punts)
2n Gandulas (64 punts)
3r Super Women (59 punts)

Equips mixtes:
1r Ilmaraeksimatud (145 punts)
2n Azimut Mixtes (119 punts)
3r nosabemllegirelmapa (116 punts)

Equips locals:
1r Rapitencs Ohyeah (110 punts)
2n Always Fitness Team (81 punts)
3r Noray Team (79 punts)

150 orientadors participen a la 1a Rogaine serra de MontsiÓ | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Alguns equips van coincidir en algunes balises, com aquesta situada dins d’una casa en runes.


Tens totes les fotos de la 1a Rogaine serra de MontsiÓ al facebook d’EbreActiu.