Venda online productes de la Terra

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/22/2022#) AND (caducitat>=#1/22/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

150 orientadors participen a la 1a Rogaine serra de Montsià

Prop de 150 orientadors, de 50 equips, van participar a la 1a Rogaine serra de Montsià, de Sant Carles de la Ràpita, la primera cursa d’orientació que es fa a les Terres de l’Ebre. En una àrea de 10 Km2 els participants havien de localitzar fins a 30 balises en un termini de 3 hores.

Etiquetes   rogaine, curses orientacio, sant carles de la rapita, montsia

Publicat el6/3/2017

Amb els canvis al calendari del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre, al 2017 li tocava descansar a la Pujada al Montsià, memorial Joan Aloy, però el Club Centre Excursionista La Foradada de Sant Carles de la Ràpita no va voler deixar passar l'oportunitat d'organitzar el seu 9è canicròs, dins del 2n Circuit Canicròs de les Terres de l'Ebre. Aprofitant que ja feien el canicròs van pensar de fer una activitat desconeguda a les Terres de l'Ebre com són les curses d'orientació. Concretament el CCE La Foradada, ha estat mesos treballant en la 1a Rogine serra de Montsià que, com el canicròs, es va disputar el 5 de març de 2017.

Una rogaine és una modalitat de cursa d’orientació en la que a partir d’un mapa que s'entrega als participants on no hi ha noms i en el que hi ha representats elements com les corbes de nivell, cursos d’aigua, edificacions, tipus de terreny,... els orientadors han d'anar passant per les diferents balises, indicades al mapa, sense cap ordre prefixat, desplaçant-se a peu i sense l'ajuda de cap dispositiu electrònic. En funció de la ubicació o de la distància en la que es troba respecte al lloc de sortida, cada balisa té una puntuació o una altra.

En el cas de la Rogaine serra de Montsià del 2017, el mapa cobria una zona d'uns 10 Km2 des de la mateixa població de Sant Carles de la Ràpita fins ben entrada la serra de Montsià per la zona del pla de la Galla i la font de Burgar, amb 30 balises. Les rogaine solen tenir un temps límit per a desenvolupar-les que van entre les 3 i les 6 hores, en el cas de La Ràpita els participants tenien 3 hores per a tornar al punt de sortida, amb una penalització de dos punts menys per a cada minut que passessin d'aquest temps, i quedant desqualificats si entraven mitja hora més tard del temps prefixat. La 1a Rogaine serra de Montsià, va comptar amb 4 categories: equips d'homes, equips de dones, equips mixtes i equips locals, formats entre 2 i 5 persones.

Com en totes les curses d’orientació abans de l’entrega del mapa es va fer una breu explicació, per als no iniciats en aquesta disciplina. Tot seguit, a les 9.40 del matí 20 minuts abans de la sortida, els participants van recollir el mapa per poder estudiar-lo i preparar l’estratègia a seguir.

150 orientadors participen a la 1a Rogaine serra de Montsià | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Orientadors estudiant el mapa i preparant l’estratègia.


A les 10 del matí es donava la sortida a la 1a Rogaine serra de Montsià, des del davant del pavelló d’esports. El públic va poder veure una sortida força atípica perquè comparant-la amb altres curses, els participants decideixen anar en una o altra direcció segons l'estratègia triada per anar a buscar la balisa més propera. Durant les 3 hores que tenien els participants van escampar-les literalment per la serra de Montsià, veient se grups de gent corrent amb el mapa a la mà, buscant les balises.

Prop de la 1 del migdia els participants van anar començar a acudir a la línia d'arribada. Molts dels equips aprofitaven els darrers minuts per a fer les balises més properes al casc urbà de Sant Carles de la Ràpita que s'havien deixat expressament per a la tornada.

150 orientadors participen a la 1a Rogaine serra de Montsià | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Un dels membres de l’equip masculí guanyador «Priorat Montsant Siurana» passant per una de les balises.


A diferència d'altres curses, el primer equip en creuar l'arc d'arribada no té perquè ser el guanyador perquè cal esperar al recompte de punts. Aquest procés de recompte va ocupar força temps als organitzadors i al voltant de les 2 de la tarda es publicaven les llistes amb les classificacions per categories i es procedia al lliurament dels trofeus als tres primers de cadascuna, quedant de la següent manera:

Equips masculins:
1r Priorat Montsant Siurana (142 punts)
2n Avetos Sanvajes (121 punts)
3r Montsià Nord (115 punts)

Equips femenins:
1r Sakura (79 punts)
2n Gandulas (64 punts)
3r Super Women (59 punts)

Equips mixtes:
1r Ilmaraeksimatud (145 punts)
2n Azimut Mixtes (119 punts)
3r nosabemllegirelmapa (116 punts)

Equips locals:
1r Rapitencs Ohyeah (110 punts)
2n Always Fitness Team (81 punts)
3r Noray Team (79 punts)

150 orientadors participen a la 1a Rogaine serra de Montsià | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Alguns equips van coincidir en algunes balises, com aquesta situada dins d’una casa en runes.


Tens totes les fotos de la 1a Rogaine serra de Montsià al facebook d’EbreActiu.