Ulldecona, un passeig per la hist˛ria

CAT | ES


╚xit de participaciˇ a la 2a Rogaine Serra de MontsiÓ de La RÓpita

Les curses dĺorientaciˇ, en qualsevol modalitat, no es proliferen gaire a les Terres de lĺEbre. A La RÓpita, el Club Centre Excursionista La Foradada va apostar fort al 2017, deixant dĺorganitzar la seva cursa per muntanya i passant-se al mˇn de les curses dĺorientaciˇ, concretament a la modalitat rogaine. Enguany la segona ediciˇ, va tornar a ser un Ŕxit amb 170 participants, agrupats en 70 equips.

Etiquetes   rogaine, curses orientacio, sant carles de la rapita, montsia

Publicat el6/3/2018

QuŔ Ús una rogaine?

Una rogaine Ús una modalitat de cursa d'orientaciˇ, que es pot fer a peu o amb BTT, en la que els participants, o orientadors, reben un mapa de la zona uns minuts abans de la sortida per tal de preparar l'estratŔgia per arribar als punts de control (balises) sense haver de seguir cap ordre concret per a passar-hi. Al mapa, editat expressament per a cada prova, a mÚs dels punts de control nomÚs hi ha les corbes de nivell, cursos d'aigua, tipus de terreny, edificacions, carreteres, camins, senders i corriols. Cada balisa, segons la dificultat per arribar-hi o per trobar-la tÚ una puntuaciˇ entre 3 i 9 punts. Depenent de la rogaine els orientadors tenen un lÝmit de 3, 6 o 12 hores per a tornar al punt de sortida, essent penalitzats amb menys punts per cada minut de mÚs sobre l'hora fixada. Els orientadors nomÚs poden ajudar-se d'una br˙ixola i de les seves habilitats per orientar-se i moure's pel terreny. Evidentment no es poden usar dispositius electr˛nics per ajudar-se.

╚xit de participaciˇ a la 2a Rogaine Serra de MontsiÓ de La RÓpita | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Mapes de la 2a Rogaine Serra de MontsiÓ, de Sant Carles de la RÓpita


220 punts en jocs amb 36 balises

En el cas de la Rogaine Serra de MontsiÓ, els organitzadors van donar 3 hores per a tornar al lloc de sortida i el desplašament s'havia de fer a peu, caminant o corrent, per una Órea d'uns 10 Km2 entre el pavellˇ poliesportiu (lloc de sortida i arribada) i, aproximadament la zona del Burgar, en plena serra de MontsiÓ. Els orientadors tenien ubicades al terreny un total de 36 balises, o punts de control, que donaven un total de 220 punts.

A les 9:45, 15 minuts abans de la sortida, desprÚs d'un breu briefing per aclarir dubtes, els participants van rebre el mapa i rÓpidament els equips, formats entre 2 i 5 membres, van posar-se a planificar l'estratŔgia i ruta que volien seguir per arribar al mÓxim possible de balises. A les 10 en punt es donava la sortida en massa.

Tot i la curta edat de la Rogaine Serra de MontsiÓ, amb nomÚs 2 anys de vida, i les poques curses d'orientaciˇ a les Terres de l'Ebre, 170 orientadors i orientadores, agrupats en 70 equips van participar a Sant Carles de la RÓpita. Dels equips 25 van ser masculins, 11 formats nomÚs per dones i 28 van ser mixtes, els 6 equips restants no eren ben bÚ equips perquŔ estaven formats per una sola persona que tot i participar no van comptar a la classificaciˇ final. Segurament hi ha dos factors que van influir en l'alta participaciˇ, com sˇn el fet que hi hagi poques proves d'orientaciˇ al territori i la gent tÚ ganes de provar-ho i que aquesta rogaine estÓ inclosa dins del Circuit CatalÓ de Rogaines.

╚xit de participaciˇ a la 2a Rogaine Serra de MontsiÓ de La RÓpita | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participant de la 2a Rogaine Serra de MontsiÓ passant per un dels controls.


Quan el crono s'apropava a les 3 hores, la 1 del migdia, els equips van comenšar a arribar per tal d'entregar la targeta on havien anar marcant el seu pas pels diferents controls. Els guanyadors van ser l'equip masculÝ Atmˇsfera-Raid amb un total de 147, els segons van ser el Priorat Montsant Siurana amb 141 punts seguits per Tripijocs amb 134 punts. En dones l'equip guanyador va ser el Germanes Gil amb 123 punts, seguides per Egarenques Fiteres amb 103 punts i Frisantes amb 83 punts. En equips mixtes el podi va estar format per Haglofs Raid Team (127 punts), Montsant X (115 punts) i Lost Arrow (113 punts). Podeu consultar totes les classificacions al web de la Rogaine.

╚xit de participaciˇ a la 2a Rogaine Serra de MontsiÓ de La RÓpita | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...detall del mapa de la 2a Rogaine Serra de MontsiÓ