Venda online productes de la Terra

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/20/2021#) AND (caducitat>=#6/20/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Editen un opuscle per facilitar la visita a les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia

La major concentració d’oliveres mil·lenàries del món es troba en aquest territori

Etiquetes   natura patrimoni, oliveres millenaries territori senia

Publicat el29/3/2018

La Mancomunitat de la Taula del Sénia, amb la col·laboració de les Diputacions de Castelló, Tarragona i Teruel, han editat uns opuscles de les oliveres mil·lenàries més monumentals del territori. Després de realitzar i mantenir l'inventari, amb l'ajuda d'altres administracions, han aconseguit la conscienciació i implicació dels propietaris de les oliveres i, també, la producció d'un oli certificat d'alta gamma i establir sinergies amb la restauració i el turisme.

Per tal de facilitar la visita a aquestes oliveres s'han signat convenis amb els propietaris, els ajuntaments i molins, s'han condicionat museus (Ulldecona i la Jana) i diverses àrees en altres municipis, a més de senyalitzar alguns camins.

L'opuscle inclou les oliveres més monumentals de 14 municipis: Ulldecona, Canet lo roig, La Jana, Alcanar, Santa Bàrbara, Vinaròs, Godall, La Sénia, Traiguera, Càlig, Sant Jordi, Rossell, Benicarló i Cervera del Maestre.

El Territori Sénia està format per 27 municipis (15 de valencians, 9 de catalans i 3 d'aragonesos) que comparteixen geografia, història, llengua i cultura i, a més, tenen la major concentració d'oliveres mil·lenàries del món: gairebé 5.000 exemplars de més de 3,50 m de perímetre de tronc a 1,30 m del terra, sent pràcticament totes de la varietat 'Farga'.


Descarregar opuscle


Editen un opuscle per facilitar la visita a les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


document relacionat