Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

Llagut Benifallet

Etiquetes   turisme, patrimoni, patrimoni natural, benifallet, riu ebre, terres ebre, navegació

Llagut Benifallet

Passeig de l'Ebre, s/n

43512 Benifallet (Baix Ebre)

Tel. 977462334 - 977267800

Google Maps

Web

Reserves per correu-e

Horaris: Setmana Santa, juliol i agost, sortides tots els dies.
Els mesos d’abril, maig, juny, setembre i octubre sortides en cap de setmana i festius.
Viatges a les 11 h., 12.30 h, 16.30 h i 18 h (a l’octubre no es fa la sortida a les 18 h)

Preus

Llagut Benifallet | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Els mesos d'abril, maig, juny, setembre, octubre i novembre, les sortides són en cap de setmana. Els mesos de desembre, gener i febrer no hi ha sortides. Setmana Santa, juliol i agost, sortides tots els dies.

Es poden fer reserves tots els dies amb cita prèvia sempre que sigui per grups de com a mínim 10 persones de pagament i hi hagi disponibilitat.

Gratis amb el Club Super 3.

No es permet viatjar amb animals de companyia per motius de seguretat. 


Normativa Covid-19 

  • L'aforament per viatge es d'unes 20 persones.
  • S'aconsella reservar el viatge. 
  •  Es recomana el pagament en targeta.
  • Obligatori l'ús de mascareta.


El Llagut Benifallet intenta ser una rèplica dels antics llaguts que tants anys van trafegar per l'Ebre. Els llaguts transportaven mercaderies a través del riu Ebre. Podien transportar fins a 30 tones riu avall i 16 riu amunt. És una embarcació aparellada de vela llatina de regular grandària, destinada generalment al cabotatge (navegació comercial que es fa al llarg de la costa).

L'actual Llagut Benifallet té una capacitat de 47 passatgers i té un recorregut regular aigües amunt cap a l'encreuament de les comarques del Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre d'una hora, tot i que oferta també viatges fins a l'embarcador del Castellot de la Roca Roja i fins a Miravet per a grups. Les seves dimensions són de 15m d'eslora i 3,5 metres de mànega. 

El Benifallet és de color blanc i verd, colors de la bandera del municipi. Les rutes són guiades, amb explicacions del patrimoni i fauna i natura de l'Ebre. El recorregut dura una hora aproximadament i es dóna informació sobre la Roca Foradada, la serra i el convent de Cardó, la illa de Cataula, l'illa del Nap, la finca de Xesa, el Carmull, la Roca Folletera i la Roca dels Penjats.