Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


L'Aplec Excursionista dels Països Catalans torna als seus origens en la seua 42a edició

El Territori del Sénia acollirà, de l’1 al 4 de novembre, la gran festa de l’excursionisme de tots els territoris de parla catalana

Etiquetes   esports, excursionisme, territori senia

Publicat el9/10/2018

L’Aplec Excursionista dels Països Catalans torna als seus origens en la seua 42a edició | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...El Salt de Robert, al Parc Natural de la Tinença de Benifassà. Foto: EbreActiu.cat


Tot recordant el primer Aplec Excursionista dels Països Catalans, que s'inicià l'any 1977 al paratge de Pinar Pla (terme de Fredes, a la Tinença de Benifassà), després de 40 anys, la gran festa de l'excursionisme de tots els territoris de parla catalana torna als seus orígens, al Territori del Sénia.

De l'1 al 4 de novembre, La Sénia acollirà la 42a edició de l'Aplec, un intercanvi social, cultural i esportiu que pretén fomentar els valors de l'educació, el respecte, la conservació i l'estima per l'entorn, i a la vegada, difondre la història, la cultura i les tradicions dels Ports, la Tinença i el Montsià, les tres comarques que integren el que anomenem Territori del Sénia.

Des dels seus inicis, els Aplecs Excursionistes dels Països Catalans, han estat la trobada més important d'excursionistes dels territoris de parla catalana, participats d'arreu del País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra, l'Alguer, la Franja de Ponent, i el Principat.

Totes les activitats d'aquest encontre excursionista tenen com a punt de partida el municipi de La Sénia. Ubicat a la riba del riu Sénia i al recer dels Ports i de la Tinença de Benifassà i en la vista a l'horitzó, el Montsià, és terra de cruïlla entre Catalunya, País Valencià i Terol.

El 42è Aplec està organitzat conjuntament entre el Centre Excursionista Refalgarí de La Sénia, l'Agrupació Excursionista d'Alcanar, Centre Excursionista d'Ulldecona (Sudactiu) i el Club Excursionista l'Esquetxe de Rossell i amb la col·laboració de l'Ajuntament de La Sénia, l'Ajuntament d'Ulldecona, l'Ajuntament d'Alcanar, el Consell Comarcal del Montsià, la Diputació de Tarragona, la FEEC i els Parcs Naturals dels Ports i de la Tinença de Benifassà.

L'organització ha programat un ampli ventall d'activitats (descarregar programa), amb la voluntat que els participants puguin descobrir la riquesa del patrimoni cultural i natural d'aquest territori. Així, durant els quatre dies de l'Aplec hi haurà excursions amb diferents nivells, sortides culturals, exposicions, conferències i xerrades i actuacions musicals, entre altres. Una programació molt variada i apta per a tothom.

La inscripció a l'Aplec té un cost de 20 euros (pagament únic, vàlid per a tots els dies) i es pot fer a través d'aquest formulari. En aquest enllaç trobareu informació sobre la tarifa de preus per a algunes de les excursions i les sortides culturals.


L’Aplec Excursionista dels Països Catalans torna als seus origens en la seua 42a edició | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho