Masdenverge, al bell mig de dos parcs naturals

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/24/2021#) AND (caducitat>=#6/24/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Patrimoni | Xerrades per donar a cončixer el patrimoni de la pedra en sec

La pedra en sec es pot convertir aquest any 2018 en Patrimoni Cultural Immaterial per part de la UNESCO

Etiquetes   natura i patrimoni, taula del senia

Publicat el19/1/2018

Patrimoni | Xerrades per donar a cončixer el patrimoni de la pedra en sec | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Barraca de pedra en sec al Montsiŕ


La pedra en sec es pot convertir aquest any 2018 en Patrimoni Cultural Immaterial per part de la UNESCO, si prospera la candidatura europea liderada per Xipre amb la participació d'altres paďsos com Croŕcia, Suďssa, Eslovčnia, Itŕlia, França i Espanya. En aquest projecte s'hi ha implicat també la Mancomunitat de la Taula del Sénia, que té inventariat tot el patrimoni de pedra en sec dels 27 municipis que la integren.

Amb la finalitat de donar a cončixer aquest valuós patrimoni, les darreres setmanes s'estan duent a terme xerrades informatives en les diverses escoles de primŕria i secundŕria del territori, amb la finalitat que els alumnes puguin cončixer més a fons on es troben les principals construccions de pedra en sec, per a quč serveixen i en quin estat es troben, entre altres qüestions d'interčs.