Els Ports, Ús autŔntic

CAT | ES

La Xarxa Ebre, Natura & Cultura organitza activitats per celebrar el Dia Mundial dels Museus

Les activitats es desenvoluparan del 17 al 19 de maig a Amposta, Santa BÓrbara, la RÓpita i Alcanar

Etiquetes   turisme, natura, turisme cultural, montsiÓ, santa barbara, amposta, la rapita, alcanar

Publicat el14/5/2019

La Xarxa Ebre, Natura & Cultura organitza activitats per celebrar el Dia Mundial dels Museus | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Aquest dissabte 18 de maig es celebra la a 41a ediciˇ del Dia Internacional dels Museus, impulsat des del 1977 l'ICOM (Consell Internacional de Museus i ˛rgan vinculat a la UNESCO). Com cada any, el Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre a travÚs de diversos dels equipaments patrimonials de la xarxa Ebre,Natura&Cultura es suma a aquesta celebraciˇ amb activitats organitzades expressament per a l'ocasiˇ que es duran a terme entre el 17 i el 19 de maig.

L'ediciˇ d'enguany s'encetarÓ divendres dia 17 de maig al Museu de les Terres de l'Ebre (Amposta). Aquest any el Museu participarÓ en la Nit dels Museus i obrirÓ les portes a les 21.30 h. per a realitzar una visita guiada dividida en dos parts. En primer lloc ClÓudia JimÚnez, professora i m˙sic, explicarÓ la m˙sica tradicional de les Terres de l'Ebre mitjanšant una visita a l'exposiciˇ temporal ôGaites, gralles i dolšainesö. DesprÚs el bi˛leg del Museu, Pere Luque, mostrarÓ als participants espais que habitualment no es poden visitar, els magatzems on es troba dipositat l'important fons que cust˛dia el Museu i que inclou objectes arqueol˛gics, etnol˛gics i de ciŔncies naturals. A mÚs, i amb motiu de la celebraciˇ de la XI ediciˇ Festa del Mercat a la Plaša d'Amposta, el Museu de les Terres de l'Ebre realitzarÓ unes jornades de portes obertes els dies 18 i 19 de maig.

La segona de les activitats programades, tindrÓ lloc el dissabte 18 de maig a Sant Carles de la RÓpita amb la visita teatralitzada ôEntre pirates i pescadorsö, un viatge fantÓstic pel passat de la Mar de l'Ebre, 2.000 anys d'hist˛ria a travÚs dels descendents del gloriˇs centuriˇ romÓ Marcus Marcus. Una proposta adrešada a un p˙blic familiar, que permet descobrir com la Mar de l'Ebre ha estat nexe d'uniˇ de les diverses cultures mediterrÓnies, a mÚs del marc d'alguns dels fets mÚs importants de la hist˛ria. La visita es complementa amb la jornada de portes obertes que es realitzarÓ al llarg de tot el dia al Museu de la Mar de l'Ebre.

Les activitats previstes es completen el mateix dissabte al Centre d'Interpretaciˇ de la Vida a la Plana de Santa BÓrbara i al Centre d'Interpretaciˇ de la Cultura dels Ibers a Alcanar on es realitzaran dos visites guiades per mostrar al visitant les exposicions permanents que acullen aquests dos equipaments.

Aquestes activitats, que sˇn totalment gratu´tes i adrešades a un p˙blic familiar, tenen com a finalitat divulgar i sociabilitzar el patrimoni cultural que es gestiona des d'aquests equipaments, mostrar continguts i espais que no es poden visitar habitualment i ampliar el discurs de les exposicions permanents i temporals que acullen.

Totes les activitats en aquest enllaš.suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/4/2020#) AND (caducitat>=#12/4/2020# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())