XIII Fira del Caçador de Masdenverge. 1 i 2 d’octubre 2022

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/1/2022#) AND (caducitat>=#10/1/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Voluntaris del GEPEC-Edc planten tamarius entre la bassa de les Olles i el Goleró

L’acció s’ha fet en el marc del Projecte Libera

Etiquetes   natura, medi ambient, parc natural delta ebre, amposta, l’ampolla, delta ebre, gepec edc

Publicat el4/5/2021

Voluntaris del GEPEC-Edc planten tamarius entre la bassa de les Olles i el Goleró | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


En el marc del Projecte Libera, voluntaris del GEPEC-EdC, han realitzat accions per la millora del medi ambient. Al Parc Natural del Delta de l'Ebre, concretament entre la bassa de les Olles i el Goleró, a l'Ampolla, han plantat tamarius.

Els alumnes de l'Escola Agrària d'Amposta han estat custodiant i fent créixer les estaques de tamariu que es van preparar al mes de desembre a la platja de l'Arenal. A l'abril, amb l'arribada de la primavera, els han plantat per tal que fixin la sorra de les dunes quan es facin grans. Aquesta acció ajudarà a disminuïr els efectes dels temporals a la platja i s'espera que ajudin a mantenir la sorra a la duna. Temporals que ja han fet retrocedir la platja a l'inici de la zona de l'Arenal, i justament afegint plantació es busca minimitzar-ne els efectes.

L'alumnat de l'escola Mediterrani de l'Ampolla ha col·laborat en la plantació, han après què és un tamariu, i la importància que tenen en aquest espai tan especial i sensible.

L'acció del Projecte Libera, finançada per les “Ayudas para el Apadrinamiento de un Espacio Natural” de Seo/Birdlife i Ecoembes, també busca treure brossa de l'entorn natural, especialment en zones litorals. En aquestes zones, l'efecte de les onades acumula la brossa i això perjudica la fauna i flora.


El projecte Libera

El projecte 'Libera, unidos contra la basuraleza' neix l'any 2017 per frenar les conseqüències de la brossa abandonada als espais naturals, la basuraleza, en els diferents ecosistemes espanyols. Va ser creat per l'ONG ambiental SEO/BirdLife, amb aliança amb Ecoembes, l'organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l'economia circular a través del reciclatge dels envasos.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és conscienciar i mobilitzar la ciutadania per mantenir els espais naturals lliures d'escombraries i que puguem, d'aquesta manera, alliberar molta més vida a favor de la biodiversitat.

El dia 12 de juny, el GEPEC-EdC organitzarà, a la mateixa zona de la bassa de les Olles, una jornada de neteja oberta a tothom. Us animem a participar-hi!


Per: Redacció

Foto: GEPEC-EdC