TransTerraAlta, una ruta sorprenent
Camarles, lo balcˇ del Delta de l┤Ebre

Els vins de la DO Terra Alta, protagonistes de la 31a ediciˇ de la Festa del Vi

SerÓ aquest cap de setmana a Gandesa i com cada any tindrÓ com a eix central la Mostra de Vins, amb representaciˇ de 32 cellers de la Denominaciˇ dĺOrigen Terra Alta

Etiquetes   gastronomia km0, terra alta, etnologia

Publicat el29/10/2018

Els vins de la DO Terra Alta, protagonistes de la 31a ediciˇ de la Festa del Vi | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l


Aquesta setmana se celebra a Gandesa la Festa del Vi de la Terra Alta, un certamen que arriba a la 31a ediciˇ i que s'ha consolidat com una trobada fonamental al sector. L'ediciˇ d'enguany se celebrarÓ del 2 al 4 de novembre i com cada any tindrÓ com a eix central la Mostra de Vins (Rambla de la DemocrÓcia), amb representaciˇ de 32 cellers de la Denominaciˇ d'Origen Terra Alta.

La inauguraciˇ de la Festa tindrÓ lloc el divendres 2 de novembre a les 18:30h a la carpa de la Rambla de la DemocrÓcia. L'acte serÓ presidit per Salvador Puig, Director General de l'INCAVI, que estarÓ acompanyat pels representants de les entitats organitzadores de la Festa aixÝ com pel pregoner d'enguany, Vicent Sanchis, director de Televisiˇ de Catalunya.

A continuaciˇ, la comitiva es traslladarÓ fins a la Sala de Ball Societat Uniˇ Gandesana on a les 19:30h tindrÓ lloc l'acte de lliurament de premis del Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2018, un concurs que reconeix els vins millor puntuats en els tastos a cegues que realitza el comitŔ de tast de la DO Terra Alta.

Vicent Sanchis serÓ l'encarregat de lliurar els premis d'una ediciˇ que novament bat tots els rŔcords de participaciˇ, amb 165 referŔncies que opten a premi.


Els vins de la DO Terra Alta, protagonistes de la 31a ediciˇ de la Festa del Vi | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de lNit de les Garnatxes Blanques

Divendres al vespre se celebrarÓ al Celler Cooperatiu de Gandesa la 9a ediciˇ de la Nit de les Garnatxes Blanques, una trobada que s'ha convertit ja en un clÓssic de la festa i on les garnatxes blanques de la DO Terra Alta sˇn les protagonistes absolutes.

Enguany es podran degustar mÚs de 40 vins elaborats majoritÓriament amb aquesta varietat emblema de la comarca, des de vins joves fins a vins amb pas per fusta o vins de licor. La proposta gastron˛mica anirÓ a cÓrrec de Vicent GuimerÓ, xef del restaurant L'Antic MolÝ d'Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin.


Tastos i activitats enoturÝstiques

Al llarg del cap de setmana se celebraran diferents activitats relacionades amb el mˇn del vi, com ara visites guiades als cellers, que obren les seves portes per organitzar activitats de carÓcter enoturÝstic.

Per la seva banda, a la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta (Ctra. Vilalba, 31) se celebraran tastos guiats a cÓrrec dels cellers de la DO. Aquests tindran lloc dissabte 3 de novembre a les 18h i diumenge 4 a les 12h.

Els participants podran conŔixer els vins de la mÓ dels mateixos elaboradors, que explicaran el seu treball i les seves hist˛ries particulars.


Jornada tŔcnica al Celler Joan Figueres

PrŔviament a la inauguraciˇ de la Festa, el mateix divendres al matÝ (12h) tindrÓ lloc una nova ediciˇ de les jornades tŔcniques que la DO Terra Alta organitza pels cellers membres i per empresaris de la comarca. L'ediciˇ d'enguany compta amb la participaciˇ de Sarah Jane Evans, Master of Wine i tot un referent de l'enoturisme a nivell internacional. Guardonada escriptora i periodista de vins, Ús co-presidenta dels Decanter World Wine Awards i presidenta del simposi de l'Intitute Master of Wine 2018.


Jornada professional

Enguany, la jornada dirigida als professionals de la restauraciˇ i l'hostaleria, aixÝ com a premsa especialitzada i prescriptors, donarÓ el tret de sortida a la setmana de la Festa del Vi, i se celebrarÓ dilluns 29 d'octubre. La jornada constarÓ d'una mostra de vins a l'EsglÚsia del Poble Vell de Corbera (de 11h a 14h), on els assistents podran tastar mÚs de 90 referŔncies dels cellers que hi participen; i d'un dinar tÝpic terraltÝ a cÓrrec dels restauradors de la comarca i que se celebrarÓ al Parc Natural dels Ports.