Descobreix els secrets de La Ràpita, Delta de l´Ebre

CAT | ES

Vinebre es prepara per a la tercera edició de la Fira del Vimblanc

Serà el dissabte 5 d’octubre i durant tot el dia es podran visitar les parades amb productes, vins i cerveses del territori, amb el Vimblanc de Vinebre com a producte estrella

Etiquetes   turisme, turisme gastronomic, vinebre, ribera ebre, terres ebre

Publicat el24/9/2019

Vinebre es prepara per a la tercera edició de la Fira del Vimblanc | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Vinebre prepara els últims preparatius per a una nova edició de la Fira del Vimblanc, una jornada enoturística que tindrà lloc el dissabte 5 d'octubre i que arriba enguany a la tercera edició.

Els alumnes de l'Escola “Les Eres” de Vinebre seran els encarregats de donar el tret de sortida a les activitats de la Fira, amb el premsat del raïm de l'escola per produir el seu propi Vimblanc. Durant tot el dia es podran visitar les parades amb productes, vins i cerveses del territori. A més, l'Ajuntament de Vinebre, organitzador de l'esdeveniment, ha preparat un gran ventall d'activitats per a tots els públics: jocs tradicionals, música, xerrades, ... Els assistents també podran gaudir de servei de bar i menjar tradicional. Aquest any, com a novetat, s'introdueix una nova activitat, el taller de motius decoratius de les ceràmiques ibèriques. A més, la Fira també col·laborarà amb la iniciativa solidària Rebrotem.

En aquest enllaç podeu trobar tota la programació de la 3a Fira del Vimblanc.


El Vimblanc de Vinebre

El vimblanc és un vi dolç tradicional d'aquest municipi riberenc que, tot i que se’n va deixar de comercialitzar a partir dels anys 1980, en els darrers anys viu un moment de renaixement.

El vimblanc s’elabora amb vi blanc -antigament, amb la varietat garnatxa, i avui dia, amb macabeu-, i té un agradable regust de mel, més dolcenc a mida que el vi envelleix. Per a la seva elaboració, s’aixafa el raïm estès al sol un cop veremat, que s’ha d’anar pansint. Es premsa a molta pressió i s'acaba envellint en bótes de roure francès, almenys un any. Se li atribueixen qualitats tòniques i digestives que el fan indicat per pendre amb les postres, després de l’àpat, o per berenar.



profisio - fisioteràpia esportiva i per a la salut - Amposta - Joan Lluís Fernàndez (col·legiat 10289)


Foto: cedida


Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya