Tirolina Fuentespalda, la tirolina doble més llarga d´Europa

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/1/2022#) AND (caducitat>=#10/1/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Viles en flor renova les tres flors de Morella

Es tracta d’una iniciativa d’ASFPLANT per a posar en valor el patrimoni vegetal i paisatgístic amb el conjunt de zones verdes i jardins de cada municipi

Etiquetes   natura entorn, morella, comarca els ports

Publicat el17/12/2020

Viles en flor renova les tres flors de Morella | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) ha renovat un any més les Flors d'Honor de Morella. Així, la ciutat ha obtingut tres flors, de les quatre possibles, dins de la valoració que realitza aquesta associació. Aquesta valoració està dins del programa Viles en flor, el qual pretén posar en valor el patrimoni vegetal i paisatgístic de cada població amb el conjunt de zones verdes i jardins del nucli urbà.

A més, el jurat de Viles en flor es va reunir ahir al matí amb el regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Joan Carles Marcobal, a l'Ajuntament de Morella. Així, des del consistori han demanat als tècnics d'aquesta associació assessorament en diferents matèries de manteniment de les zones verdes i jardineria per a fer els treballs de poda dels arbres del municipi. D'aquesta manera, ambdues entitats col·laboraran en aquestes tasques.

Cal destacar que Morella és un dels primers municipis a formar part del programa Viles en flor de la Comunitat Valenciana, el qual valora el seu patrimoni vegetal. Morella compta amb diferents zones verdes i jardins dins del centre històric, així com diferents balcons que componen un important patrimoni vegetal i floral. Aquestos ajuden a apropar la natura al nucli urbà i se sumen a l'atractiu del conjunt de la ciutat. Entre aquestes zones verdes i jardins destaca el passeig de l'Albereda, el Jardí dels Poetes i la Plaça Colom, entre altres jardins públics. A més, Morella compta amb més espais verds molt importants en els afores com la Fàbrica Giner o el Roser de Xiva, així com altres monts públics com el pinar de Pereroles o el Mont de Vallivana.

Aquest programa compta amb una llarga trajectòria en diversos països europeus com el Regne Unit, Irlanda, França, amb 11.000 municipis adherits, i Itàlia. Així, en 2012 va començar a instaurar a Catalunya i el 2018 es van iniciar els primers municipis a la Comunitat Valenciana.


Per: Redacció

Foto: Cedida