Restaurant L┤Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES

La vida secreta dels animals, amb cÓmeres de trampeig fotogrÓfic

Una de les activitats del Delta Birding Festival, Ús aquest concurs de fotografies i vÝdeos fets amb la tŔcnica del trampeig fotogrÓfic

Etiquetes   natura, fotografia, delta birding festival, delta ebre, parc natural delta ebre, ornitologia

Publicat el23/7/2019

La vida secreta dels animals, amb cÓmeres de trampeig fotogrÓfic | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Exemplar de martinet ros (Ardeola ralloides)


En el marc del Delta Birding Festival, que tindrÓ lloc el 20, 21 i 22 de setembre, Oryx La Botiga de l'Amant de la Natura, amb la colĚlaboraciˇ de Bushnell i DiseFoto, organitza un concurs de fotografies i vÝdeos fets amb la tŔcnica del trampeig fotogrÓfic.

Obert a qualsevol persona de qualsevol part del mˇn amb la intenciˇ de difondre i donar rellevÓncia a la gran i valuosa informaciˇ que en els ˙ltims anys aquesta tŔcnica de treball de camp estÓ aportant al coneixement de la natura i la biodiversitat.

Des les fotografies i vÝdeos presentats el jurat premiarÓ els que conjuguin millor l'interŔs cientÝfic i/o conservacionista de l'espŔcie i l'escena captada, la dificultat tŔcnica tant des del punt de vista fotogrÓfic com des del punt de vista biol˛gic i el resultat estŔtic. I d'altra banda s'atorgarÓ un segon premi a la fotografia i al vÝdeo que rebin mÚs Ĺlikes' al perfil d'instagram del concurs: @oryxtrampeo.

El termini d'entrega del material finalitzarÓ l'1 de setembre. I el 22 de setembre de 2019 s'anunciaran els guanyadors i es farÓ l'entrega dels premis al Delta Birding Festival.


El trampeig, una tŔcnica cada cop mÚs usada

El trampeig fotogrÓfic Ús una tŔcnica d'estudi no invasiva que permet obtenir molta informaciˇ de manera simultÓnia sobre una comunitat d'animals, tant a escala local com estandarditzada en territoris grans.

L’activitat del fototrampeig Ús utilitzada en diversos camps com el de la investigaciˇ de la fauna silvestre, la gestiˇ d’espŔcies de caša, el control d’espŔcies o l’educaciˇ ambiental. Aquesta Ús una activitat en alša a causa de la recent incorporaciˇ i abaratiment de diverses tecnologies aplicades a equips fotogrÓfics automatitzats com els sensors de moviment, les cÓmeres digitals, les targetes de mem˛ria compactes, els flaixos d’infraroig, les bateries de llarga durada, etc.Viu La TranscatllarÓs, una ruta en bicicleta de muntanya a l’Alt BerguedÓ


Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya