Els Ports, és autèntic

CAT | ES

Una quarantena d'empreses del món rural del Baix Ebre participen enguany a Benvinguts a pagès

A través del web www.benvingutsapages.cat, els visitants poden consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen en aquesta nova edició

Etiquetes   turisme, baix ebre

Publicat el22/5/2018

Una quarantena d’empreses del món rural del Baix Ebre participen enguany a Benvinguts a pagès | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Representants de les empreses que participen a Benvinguts a pagès

 

Deu explotacions agràries i aqüícoles, deu restaurants i 19 allotjaments rurals de la comarca del Baix Ebre participaran enguany en la tercera edició de Benvinguts a pagès, una iniciativa promoguda per la Fundació Alícia, juntament amb l'Agència Catalana de Turisme i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, que consisteix en un cap de setmana (9 i 10 de juny) en què pagesos de tot Catalunya obren les portes de casa seva per ensenyar les seves explotacions. Al Baix Ebre aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del Consell Comarcal, que avui ha convocat tots els participants per lliurar-los el material promocional d’aquest esdeveniment i explicar-los els darrers detalls organitzatius.

La presidenta del Consell Comarcal, Sandra Zaragoza, ha destacat que Benvinguts a pagès és "una aposta decidida per potenciar el producte de proximitat del Baix Ebre, que posa en valor el món rural, el turisme i dona a conèixer la nostra gastronomia. Una oportunitat per veure on es cultiva tot allò que mengem". La presidenta comarcal ha agraït a tots els empresaris la seva participació en aquesta iniciativa que contribueix a promocionar el món rural del Baix Ebre.

A través del web www.benvingutsapages.cat, els visitants poden consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen en aquesta nova edició, i triar quines explotacions volen visitar, on es volen allotjar i on volen reservar el seu menú especial de Benvingut a pagès. Els horaris d'obertura gratuïta de la majoria de les explotacions són dissabte i diumenge de 10h a 14h i de 16h a 19h.

Les explotacions que enguany es podran visitar al Baix Ebre són Bodegas el Grial, Celler Mas Manxol, Mel Muria i Terra de Burgans, al municipi del Perelló; Fruita, Mel i Oli Vallespí, a Benifallet; l’Horta de Carme, a Camarles; la Remulla, a Paüls; Licarfruit, a Bítem; Olis Can Català, a Roquetes; i la musclera Miradorbadia, a l’Ampolla.

A més enguany s’ofereixen fins a un total de nou activitats complementàries al Baix Ebre: un descens guiat en piragua o caiac de Miravet a Benifallet amb tast de productes locals, una descoberta del món del sake mediterrani, un taller de cultiu de l’arròs, una explicació del cultiu d’ostra i musclo un recorregut pels arrossars del Delta de l’Ebre en bicicleta elèctrica, un taller de melmelada i coca de cireres, un tast de licor d’arròs, una visita al Centre d’Interpretació de l’Arròs La Torra-Camarles i al Jardí Botànic medicinal Ecoherbes Park.

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#11/29/2020#) AND (caducitat>=#11/29/2020# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())