Lo Sirgador, llagut turÝstic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

Una bicicletada reivindicativa per salvar la Serra de MontsiÓ

Coincidit amb la celebraciˇ del Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000, el #Natura2000day, la plataforma Salvem lo MontsiÓ, juntament amb Ecologistes del SÚnia i el Centre Excursionista dĺUlldecona han organitzat per al proper dissabte 21 de maig, una bicicletada reivindicativa.

Publicat el19/5/2016

La plataforma ciutadana Salvem lo MontsiÓ, juntament amb Ecologistes del SÚnia i el Centre Excursionista d'Ulldecona, han organitzat per al proper dissabte 21 de maig, una bicicletada reivindicativa per conscienciar a la ciutadania de les agressions que pateix la Serra del MontsiÓ, com l'extracciˇ d'argiles, l'espoli d'oliveres centenÓries i monumentals de la zona, la degradaciˇ de la fauna aut˛ctona, la pŔrdua de terra fŔrtil del s˛l, l'impacte visual sobre el paisatge de la serra i la foia, etc.

Els participants a la bicicletada es concentraran a les 10.30 h a la plaša de l'esglÚsia d'Ulldecona i aniran fins a la falda de la Serra del MontsiÓ, a la partida de la Ferradura, on l'empresa CEMEX estÓ extraient les argiles que utilitza per elaborar el ciment a la planta d'Alcanar. En arribar al lloc de les extraccions es farÓ una petita explicaciˇ de l'estat actual de l'explotaciˇ i tambÚ de quins sˇn els plans de l'empresa per al futur, aixÝ com de les conseqŘŔncies mediambientals que s'estan produint.

De tornada a la plaša de l'esglÚsia, cap al migdia, es llegirÓ un manifest i Josep Bordes, de Pepet i Marieta, interpretarÓ algunes canšons, mentre s'ofereix un petit refrigeri als participants a l'acte.

El dissabte 21 de maig coincideix amb la celebraciˇ del Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000, el #Natura2000day. I la Serra del MontsiÓ, que amb el seu entorn es defensarÓ amb aquesta bicicletada, Ús un dels espais naturals d'aquesta xarxa europea d'Órees protegides per a la conservaciˇ de la biodiversitat.

Amb aquesta acciˇ reivindicativa, els organitzadors volen aconseguir que les institucions locals prenguen mesures per tal que aquestes agressions no continuen.

MÚs informaciˇ

Una bicicletada reivindicativa per salvar la Serra de MontsiÓ  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Comentaris