Benicarló, activa´t al Mediterrani

CAT | ES

Una bicicletada reivindicativa per salvar la Serra de Montsià

Coincidit amb la celebració del Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000, el #Natura2000day, la plataforma Salvem lo Montsià, juntament amb Ecologistes del Sénia i el Centre Excursionista d’Ulldecona han organitzat per al proper dissabte 21 de maig, una bicicletada reivindicativa.

Publicat el19/5/2016

La plataforma ciutadana Salvem lo Montsià, juntament amb Ecologistes del Sénia i el Centre Excursionista d'Ulldecona, han organitzat per al proper dissabte 21 de maig, una bicicletada reivindicativa per conscienciar a la ciutadania de les agressions que pateix la Serra del Montsià, com l'extracció d'argiles, l'espoli d'oliveres centenàries i monumentals de la zona, la degradació de la fauna autòctona, la pèrdua de terra fèrtil del sòl, l'impacte visual sobre el paisatge de la serra i la foia, etc.

Els participants a la bicicletada es concentraran a les 10.30 h a la plaça de l'església d'Ulldecona i aniran fins a la falda de la Serra del Montsià, a la partida de la Ferradura, on l'empresa CEMEX està extraient les argiles que utilitza per elaborar el ciment a la planta d'Alcanar. En arribar al lloc de les extraccions es farà una petita explicació de l'estat actual de l'explotació i també de quins són els plans de l'empresa per al futur, així com de les conseqüències mediambientals que s'estan produint.

De tornada a la plaça de l'església, cap al migdia, es llegirà un manifest i Josep Bordes, de Pepet i Marieta, interpretarà algunes cançons, mentre s'ofereix un petit refrigeri als participants a l'acte.

El dissabte 21 de maig coincideix amb la celebració del Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000, el #Natura2000day. I la Serra del Montsià, que amb el seu entorn es defensarà amb aquesta bicicletada, és un dels espais naturals d'aquesta xarxa europea d'àrees protegides per a la conservació de la biodiversitat.

Amb aquesta acció reivindicativa, els organitzadors volen aconseguir que les institucions locals prenguen mesures per tal que aquestes agressions no continuen.

Més informació

Una bicicletada reivindicativa per salvar la Serra de Montsià  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu