iProjecta. Educació ambiental i guiatges

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/18/2021#) AND (caducitat>=#10/18/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Ulldecona crea el Consell Municipal de Paisatge

En aquest nou òrgan tractarà afers relacionats amb el paisatge, la gestió ambiental i la custòdia del territori

Etiquetes   natura patrimoni, montsia, ulldecona

Publicat el20/3/2018

Ulldecona crea el Consell Municipal de Paisatge | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Vista panoràmica d'Ulldecona, al fons la serralada de Montsià


L'Ajuntament d'Ulldecona ha aprovat la creació del Consell Municipal de Paisatge, un nou òrgan de consulta i participació on es tractaran els afers municipals relacionats amb el paisatge, la gestió ambiental i la custòdia del territori.

Segons s'estableix en el propi reglament, el Consell Municipal de Paisatge “té com a finalitat el debat, l'assessorament i l'elaboració d'estudis, informes i propostes, en matèria de medi ambient i paisatge – entès en el sentit més ample – així com de totes aquelles qüestions que afecten el manteniment dels aspectes territorials i ecosistemes rebuts dels nostres avantpassats i a llegar a les generacions joves i futures”.

Per la consecució d'aquests objectius el Consell Municipal de Paisatge realitzarà funcions de promoció, elaboració i divulgació d'estudis i debats sobre la situació del medi ambient a tot el terme municipal d'Ulldecona, així com l'avaluació del seu impacte social i econòmic, actual i futur, de tot tipus d'activitats. El nou ens de participació també podrà estudiar i proposar plans i actuacions en matèria de medi ambient i seguretat alimentària als òrgans de govern municipals, avaluar i promoure els plans i actuacions municipals en matèria de medi ambient, i fomentar la sensibilització ciutadana i l'associacionisme per a la defensa i la protecció del paisatge.

El propi Consell, segons ha explicat l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, “podrà crear comissions de treball per a l'estudi d'afers concrets de caràcter específic, que presentaran informes al respecte en acabar la seva feina”. Així, es pretén “implicar la ciutadania en la pressa de decisions que afecten el municipi actualment però que poden tenir també repercussions a mig i llarg termini”.

Estarà format per unes 22 persones aproximadament, entre les quals hi haurà representació de tots els grups polítics a l'Ajuntament d'Ulldecona, de l'àmbit de la pagesia i arqueologia, representants d'entitats com Salvem lo Montsià, l'ADF, la Cooperativa Agrícola o la Societat de Caçadors, i també del Comité Ambiental Local i del grup de Green Workers de l'Institut Manuel Sales i Ferré, entre altres.