DOS PEDRES FONTCALDA. GASTROESPAI - Gandesa (Terra Alta)

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/6/2022#) AND (caducitat>=#10/6/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Els tres territoris del projecte Life Clinomics fan balanç i debaten la seva continuïtat

L’Observatori de l’Ebre va acollir la trobada dels tres territoris que formen part del projecte, la Reserva de la Biosfera del Montseny, la comarca de l’Alt Penedès i la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre

Etiquetes   entorn, reserva bioesfera, terres ebre

Publicat el14/5/2019

Els tres territoris del projecte Life Clinomics fan balanç i debaten la seva  continuïtat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El passat dijous 9 de maig es vacelebrar una jornada tècnica del Projecte Life Clinomics a l'Observatori de l'Ebre, a Roquetes. Concretament, la jornada consistia en una trobada dels tres territoris que formen part del projecte, la Reserva de la Biosfera del Montseny, la comarca de l'Alt Penedès i la Reserva de la Biosfera de Terres de l'Ebre, amb l'objectiu de valorar les sinergies entre l'activitat de les tres MeTACC's (Meses Territorials d'Adaptació al Canvi Climàtic) i els diferents Plans d'Acció. També, identificar les dificultats que s'han trobat al llarg del projecte, fer un primer balanç sobre el possible impacte real del projecte, dels plans i de les accions finals i debatre sobre la continuïtat dels mateixos. La jornada va ser organitzada pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre, el COPATE.

A la jornada hi van ser presents els avaluadors del Programa Life de la Comissió Europea. L'investigador de l'Observatori, Pere Quintana, va fer una intervenció sobre la situació actual del canvi climàtic a la regió mediterrània. La part més interessant de la jornada va recaure en la dinàmica participativa dels assistents dirigida pel Gabinet Ceres, per tal d'identificar entre els membres dels tres territoris participants, sinergies, compromisos i la futura implicació en el projecte. Finalment, la jornada va concloure amb una visita guiada per les instal·lacions de l'Observatori de l'Ebre, amb el seu director, David Altadill i acompanyats també pel Pere Quintana. David Altadill, director de l'Observatori de l'Ebre, va destacar el paper que ha jugat la institució científica com a testimoni de la evolució del canvi climàtic, no només en base a registres, sinó també amb estudis que ha portat a terme i ha manifestat que “Des de l'Observatori estem orgullosos de poder acollir aquest tipus de jornades per recolzar tot aquest treball i traslladar-lo a la societat”.

Enric Adell, vicepresident del COPATE i responsable de la Reserva de la Biosfera, va posar en valor la institució on es va realitzar la jornada, l'Observatori de l'Ebre, com a lloc emblemàtic per tirar endavant polítiques d'adaptació al canvi climàtic. També destacava la importància del projecte a nivell de territori i de país, degut al treball en xarxa que s'ha fet des dels tres territoris que hi formen part, tot agraint la feina dels actors que conformen les MeSACC's (Meses Territorials d'Adaptació al Canvi Climàtic) i que han participat al llarg de tot el projecte, en les diferents sessions de treball.

El president del COPATE, Francesc Gas, va aprofitar l'ocasió per reivindicar per al territori més suport i més aportació de recursos per a organismes de les Terres de l'Ebre com el COPATE. Suport que ha de venir d'institucions superiors, ja que aquest tipus de projectes, sense una base econòmica segura no poden tirar endavant, tot i la voluntat i esforç que hi posen els professionals i institucions que els impulsen.

El projecte Life Clinomics té per objecte identificar les oportunitats i reptes de l'economia local i la societat per adaptar-se al canvi climàtic. A cada territori, s'han escollit dos projectes pilot. A Terres de l'Ebre seran un projecte per crear un viver de llavor d'ostra autòctona i un observatori de la sequera.Restaurant L’Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica