Ecocreuer pel litoral del Delta de l´Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/24/2021#) AND (caducitat>=#10/24/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Trans Pedraforca en BTT

Una magnífica ruta en Btt de 2 o 3 dies al voltant del singular massís del Pedraforca. Una meravellosa aventura en un territori impressionant.

Etiquetes   recomanem, activitats outdoor, btt, rutes, bicicleta, serveis turístics, bergueda

La Trans Pedraforca en BTT | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Per què apuntar-se a la Trans Pedraforca en Btt? 

Hi ha multitud de motius per gaudir de la teva Btt en aquesta proposta.


L'entorn

La ruta transcorre principalment pel Berguedà. És una comarca privilegiada per gaudir de multitud d'esports i, especialment, de la Btt. Perquè d'una banda, es tracta d'un territori amb una baixa densitat de població, poc industrialitzat i que compta amb una important economia rural. Però a més, d'altra banda, disposa d'una singular orografia amb enormes extensions boscoses, amb multitud de serres, rius i valls. Si a això hi afegim la seva ubicació al Prepirineu català i un important (i creixent) sector turístic, cada cop més desenvolupat, no hi ha cap dubte: Es tracta d'una comarca privilegiada per gaudir de la Btt.

L'itinerari fa un tomb al voltant al singular massís de Pedraforca, declarat Paratge Natural d'Interès Nacional. Però a més, bona part del recorregut és a l'interior de Parc Natural del Cadí-Moixeró. Es tracta d'una zona especialment protegida. Així es pot garantir el desenvolupament de la flora i fauna autòctones. Una proposta per pedalar entre meravellosos fagedes, a través de solitàries pastures i per extenses coníferes. Una ruta en què és probable trobar des pinsans, merles i diverses varietats de tallarols fins cabirols, cérvols i els característics isards tan típics de la Serra del Cadí. Per viure la natura en tota la seva esplendor.

Nombrosos recursos naturals es troben als voltants del Pedraforca. Aquí hi ha des de salts d'aigua, fins magnífics fagedes, passant per meravellosos paisatges i multtud de racons naturals. L'entorn natural és sempre impressionant, començant pel Pedraforca !. Però també hi ha un entorn humà excepcional. Petits pobles disseminats entre muntanyes, com Josa o Gisclareny -que es troba, a més, a l'interior de el Parc Natural-. Hi ha boniques ermites situades entre muntanyes, vells camins que accedien a antigues masies… La ruta s'ha confeccionat buscant els principals atractius per unir-los en un preciós recorregut en Btt.

La Trans Pedraforca en BTT | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Les rutes

Ruta de 2 dies curta

L'opció de 2 dies curta o «light» és una opció bàsica i reduïda de la «exploració» dels voltants de l'Pedraforca. Amb un recorregut total de 102,69 km i 2.869 metres de desnivell acumulat fa un tour de Guardiola a Tuixent, pel nord de l'Pedraforca, el primer dia, i per la vessant sud, de tornada el segon. L'itinerari recorre alguns dels llocs més característics de la zona: la Via Nicolau, Josa de Cadí, Saldes, El Collell, el vermellós Coll de la Trapa,… amb un recorregut més reduït que en l'opció normal. El primer dia és una etapa més curta però exigent per la falda sud de l'Cadí-Moixeró. El segon és més llarg però amb menys desnivell pel vessant nord de la serra de l'Verd i la Serra d'Ensija.


Ruta de 2 dies llarga

L'opció de 2 dies és una bàsica «exploració» dels voltants de l'Pedraforca. Amb un recorregut total de 135,91 km i 3.925 metres de desnivell acumulat fa un tour de Guardiola a Tuixent. L'itinerari recorre alguns dels llocs més característics de la zona: la Via Nicolau, Josa de Cadí, Saldes, El Collell, el vermellós Coll de la Trapa, … El primer dia, una etapa més curta però exigent recorrent la falda sud de l'Cadí -Moixeró. El segon, amb un recorregut molt lleugerament més llarg però amb molt menys desnivell pel vessant nord de la serra de l'Verd i la Serra d'Ensija.


Ruta de 2 dies extra

De totes les opcions de 2 dies, aquesta és, sens dubte, la més completa. Recorre els principals recursos de la zona, en un interessant i variat itinerari amb multitud de vistes de les cares de l'Pedraforca. De fet, es tracta de la ruta original a partir de la qual, s'han retallat trams per poder oferir les altres versions, més curtes. Però que ningú s'enganyi: es tracta d'una proposta per a addictes a la BTT d'alt, molt alt nivell. O per «Bici-elèctrics» amb una bona autonomia. Són gairebé 150 km i més de 4.500 metres de desnivell en dos dies. Però als «pro», la ruta no els defraudarà: impressionants salts d'aigua, precioses pastures, ermites aïllades, magnífics boscos de pi negre, tan característic dels Pirineus…


La Trans Pedraforca en BTT | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Ruta de 3 dies curta

L'opció de 3 dies curta o «light» és una opció bàsica i reduïda de la «exploració» dels voltants de l'Pedraforca, amb una petita escapada, preciosa, cap a Vallcebre. Amb un recorregut total de 140,18 km i 4.444 metres de desnivell acumulat fa un tomb de Guardiola a Tuixent, pel nord de l'Pedraforca, el primer dia. El segon, pel vessant sud, cap a Vallcebre amb unes magnífiques vistes de l'massís. I el tercer, de Fígols a Guardiola passant per Saldes. L'itinerari recorre alguns dels llocs més característics de la zona: la Via Nicolau, Josa de Cadí, Saldes, El Collell, el vermellós Coll de la Trapa, … amb un recorregut més reduït que en l'opció llarga. El primer dia és una etapa més curta però exigent per la falda sud de l'Cadí-Moixeró. El segon és més curt però amb menys desnivell pel vessant nord de la serra de l'Verd i la Serra d'Ensija. El tercer, encara que és més llarg, és el que té menor desnivell.


Ruta de 3 dies llarga

L'opció de 3 dies és una bàsica «exploració» dels voltants de l'Pedraforca, afegint un magnífic tram per la Serra d'Ensija (la que queda davant de l'Pedraforca). Amb un recorregut total de 172,43 km i 5.442 metres de desnivell acumulat fa un tour de Guardiola a Tuixent passant per Fumanya i Fígols. L'itinerari recorre alguns dels llocs més característics de la zona. El primer dia recorre la falda sud de l'Cadí i de l'Moixeró com la Via Nicolau, Josa de Cadí, al Collell, Coll de Jovell … El segon dia passa pel Coll de la Trapa, Moripol, Coll de Pradell, els magnífics jaciments de Fumanya , entre d'altres indrets. I finalment el tercer dia, amb el recorregut més fàcil, per Saldes, Vallcebre, els impressionants Cingles de Vallcebre o la singular ermita de Sant Ramon…


Ruta de 3 dies extra

D'entre totes les opcions de 3 dies, aquesta és, sens dubte, la més completa. Recorre els principals recursos de la zona, en un divers i variat itinerari amb multitud de vistes de les cares de l'Pedraforca. De fet, es tracta de la ruta original a partir de la qual, s'han retallat trams per poder oferir les altres versions, més curtes. Però que ningú s'enganyi: es tracta d'una proposta per a addictes a la BTT d'alt, molt alt nivell. O per «Bici-elèctrics» amb una bona autonomia. Són 187,93 km i més de 5.937 metres de desnivell en tres dies. Però per als «pro», la ruta no els defraudarà: impressionants salts d'aigua, precioses pastures, recòndites ermites, magnífics boscos de pi negre, tan característic dels Pirineus …

En totes les opcions, la ruta comença amb el sopar i l'allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) a Guardiola de Berguedà.


La Trans Pedraforca en BTT | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


T'ho posem molt fàcil:

  • Transport d'equipatge inclòs: Recollida i el trasllat al següent allotjament.
  • Allotjaments seleccionats: Establiments familiars, acollidors, carismàtics.
  • Esmorzar i sopar, sempre inclosos. També es pot incloure el dinar a l'migdia, com a opció. O el sopar i l'allotjament posterior a la ruta.
  • Mapes i tracks de la ruta. Opcionalment es pot llogar un GPS amb els tracks integrats.
  • Suport a l'economia local: establiments locals i els proveïdors del territori.


La Trans Pedraforca en BTT | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Més informació a:
www.transpedraforca.cat i www.guiesbtt.cat
Tel.610 355 736
info@guiesbtt.cat


La Trans Pedraforca en BTT | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...