Hotel Casa Ceremines. Xerta

CAT | ES

Tot preparat per a la Gaes Titan Desert by Garmin més gran de la història

Demà diumenge, 29 d’abril, començarà a Boumalne Dades, Marroc, la Gaes Titan Desert by Garmin , que acabarà a Maadid el 4 de maig

Etiquetes   esports, btt, josep betalu

Publicat el28/4/2018

Tot preparat per a la Gaes Titan Desert by Garmin  més gran de la història | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Lla Gaes Titan Desert by Garmin , que acabarà a Maadid el 4 de maig


La tretzena edició de la més gran aventura que es pot viure en una cursa de bicicleta de muntanya compta amb 612 inscrits -rècord de participació en la història de la carrera- entre els quals 69 dones, que viuran l’edició amb més navegació al desert, amb més passos de dunes i amb una primera etapa amb el major desnivell positiu de la seva història, que donarà inici a un recorregut de 619 quilòmetres i més de 7.500 metres de desnivell positiu dividides en sis etapes.

La recent incorporació de l’empresa multinacional A.S.O. a l’organització ha augmentat l’interès internacional per una prova que a Espanya compta ja amb el màxim prestigi. Les imatges d’aquesta cursa compten amb una difusió a l’abast de només els esdeveniments més exclusius: seran emeses en 190 països de tots els continents.

Molts són els noms que destaquen en el pilot titànic. Entre ells, es troben ciclistes de primer nivell com Josep Betalú -vencedor 2016 i 2017-, Diego Alejandro Tamayo -guanyador 2015- o la doble vencedora Ana Ramírez en 2016 i 2017. També prendran la sortida els mediàtics Antonio Lobato, Melcior Mauri o Luis Pasamontes. Encara que un nom brilla per sobre de la resta i és que el Campió del Món i Campió del Tour de França Cadel Evans, que no s’ha volgut perdre l’oportunitat de participar en la primera etapa. Només problemes d’agenda li han privat de gaudir de tota la setmana al Marroc.

Els que coneixen de prop la carrera són Anna Ramírez i Josep Betalú, tots dos guanyadors de les dues últimes edicions. Ramírez comentava que "el circuit és molt variat. Veig molts llocs on es poden marcar diferències, encara que especialment les dues primeres etapes seran claus. Per la meva banda, vinc esperançada ser competitiva i, encara que tinc la incògnita de veure com em trobo ja que aquest any no he fet moltes curses, intentaré aconseguir la victòria”.

Betalú, per la seva banda, es mostrava més confiat si cap. "Arribo molt ben preparat. No em sento pressionat perquè estic tranquil, confio en la meva preparació. De tota manera, la Titan sempre ens sorprèn i cal estar sempre molt concentrat, sobretot per la navegació. Les etapes 3, 4 i 5 seran claus", remarcava el ciclista.

Per part de l’organització, tot està a punt per a la cursa. Juan Porcar, CEO de RPM-Mktg, ha remarcat la importància en el present i el futur de l’entrada a la Gaes Titan Desert by Garmin de la multinacional ASO - organitzadora de Tour de França, i Dakar, entre altres esdeveniments, a la internacionalització de la cursa. "Avui és un dia molt especial per a nosaltres. Comença una Titan diferent, no només pel que fa al recorregut, també per l’entrada d’un soci com A.S.O. Aquest el primer any d’un futur prometedor. Aquest any es van a emetre imatges de la Gaes Titan Desert by Garmin a 190 països, imatges d’una prova que va mantenir el mateix esperit que ha tingut en les edicions anteriors: competició i sobretot aventura", comentava Joan.

En la mateixa línia, Theo Bayssat, Development Manager a ASO, recordava que "fa 25 anys que les dues empreses col·laborem i estem encantats d’incrementar la nostra relació ara en la Gaes Titan Desert by Garmin ajudant a tenir més presència en altres mercats”.

El director esportiu de la cursa, Manuel Tallada, s’ha centrat en la part esportiva de la carrera i ha destacat que "estem davant la millor edició de la història. Comptem amb el millor recorregut, amb més inscrits que mai. Tindrem dos sectors, els primers dies seran molt durs amb desnivell i un segon sector amb sorra i dunes amb paisatges desèrtics. El recorregut tindrà un total de 619km amb 7.519 metres de desnivell acumulat.”

Finalment, Félix Dot, event manager de la Gaes Titan Desert by Garmin, ha revelat les dades d’aquesta edició. "Aquest és l’any dels rècords. Som més de 900 persones en uns campaments que arriben fins als 24.000 metres quadrats. Més de 170 persones formen part del staff entre treballadors propis i locals per ajudar a ciclistes de 24 països diferents.”


Font: Titan Desert


entra i participa als nostres sortejos