Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES

Tortosa es marca el repte d’atreure més participants i un bon nivell organitzatiu per als jocs esportius de 2019

Tortosa i les Terres de l´Ebre agafen el relleu de Riga, on aquesta setmana s´han disputat els CSIT World Sports Games, amb 4.000 esportistes de 66 països

Publicat el20/6/2017

Tortosa es marca el repte d’atreure més participants i un bon nivell organitzatiu per als jocs esportius de 2019 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Moment de l’entrega a l’alcalde de Tortosa de la bandera dels CSIT World Sports Games


Tortosa i les Terres de l’Ebre ja han posat el cronòmetre en marxa per a l’organització dels World Sports Games (WSG) l’any 2019. Aquest passat dissabte, en el marc de la cerimònia de clausura dels jocs que durant aquesta setmana s’han celebrat a Riga (Letònia), el president del CSIT (Confédération Sportive Internationale Travailliste et Amateur), Bruno Molea, va lliurarla bandera dels jocs a l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, fent-lo dipositari a partir d’ara de l’organització de la propera edició dels WSG. Bel va estar acompanyat pel delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarés, pel president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, i per la trentena d’esportistes ebrencs que es van desplaçar aquesta passada setmana a Riga per participar en els jocs, coincidint amb l’entrada de Catalunya com a nou membre del CSIT. La regidora i diputada Meritxell Roigé, la representant de la Secretaria General de l’Esport, Cinta Espuny, i els regidors de Turisme, Josep F. Monclús, i d’Esports, Joaquim del Pino, van completar la delegació ebrenca a Letònia.

Durant la passada setmana, més de 4.000 esportistes vinguts de 66 països d’arreu del món van participar en les diferents disciplines esportives ofertes pel CSIT a Riga. Els ebrencs van competir en tennis, tennis taula, natació, atletisme, judo i bàsquet, havent assolit dues medalles i un bon paper en general.

L’objectiu d’aquests jocs, però, no és tant la competició i els resultats sinó utilitzar el terreny de joc com a element de coneixement entre cultures posant de relleu valors com la inclusió, el fair play i la salut en l’esport. Aquests també són alguns dels principis sobre els quals es fonamenta l’esport popular a Catalunya, que té en els consells esportius les institucions que vetllen i en promocionen la seva pràctica.

El president de la UCEC va recordar que els jocs de Tortosa-Terres de l’Ebre de 2019 són "un repte majúscul" i va avançar que l’any vinent es viurà una primera prova de foc amb la celebració de les finals nacionals dels jocs esportius populars, que per primera vegada es disputaran a l’Ebre.

L’alcalde de Tortosa es va mostrar convençut que els jocs de 2019 acolliran un major nombre de participants que els que han anat a Riga. "Hi ha delegacions de diversos països que ens ho han fet saber." Bel també es marca com a repte aconseguir un dispositiu organitzatiu a l’alçada d’un esdeveniment que no només portarà milers de persones a la ciutat i al territori, sinó que tindrà una projecció exterior molt important. "A Riga hem tingut una atenció als esportistes de molt alt nivell, però pensem que a Tortosa 2019 podem millorar potenciant els programes complementaris en el camp de l’oci i el turisme." De fet, el fet de disposar d’una oferta turística important és un dels actius que van jugar a favor de la candidatura de Tortosa per guanyar la seu dels jocs. "Ara comença una etapa molt important en què toca implicar encara més institucions, clubs i entitats esportives per dissenyar els millors jocs", va concloure Bel.


Tortosa es marca el repte d’atreure més participants i un bon nivell organitzatiu per als jocs esportius de 2019 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Delegació d’esportistes ebrencs durant l’acte de clausura dels jocs

Comentaris