Hotel Casa Ceremines. Xerta

CAT | ES

Les tonyineres caleres, a punt per començar la campanya de pesca de tonyina roja

Aquest diumenge s’inicia el període de pesca per a les embarcacions de l’encerclament de l’Ametlla de Mar que, per primer cop, s’allargarà fins a l’1 de juliol. El Grup Balfegó podrà capturar fins a 2.200 tones

Etiquetes   productes proximitat, tonyina roja, ametlla mar, baix ebre, delta ebre

Publicat el22/5/2019

Les tonyineres caleres, a punt per començar la campanya de pesca de tonyina roja | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...  La temporada de captures s'ampliarà fins a l'1 de juliol


Les quatre tonyineres de l'Ametlla de Mar salparan del port amb quatre embarcacions franceses més a principis del cap de setmana. Disposaran de cinc setmanes per completar la seva quota, que s'ha augmentat un 3% respecte a l'any passat, d'acord amb l'increment aprovat per l'ICCAT un cop finalitzat el pla de recuperació de la tonyina roja.

En el cas del principal grup tonyinaire, el Grup Balfegó, aquest 2019 disposen d'una quota de 2.200 tones entre les pròpies i les adquirides a altres flotes. Són unes 300 més que la temporada anterior, un increment que servirà per augmentar el nombre de mercats.

La temporada de captures s'ampliarà fins a l'1 de juliol, per tal de tenir més marge de seguretat per completar la quota assignada. A més, en cas que dins del període hi hagués jornades de mal temps, podrien disposar de fins a 10 dies més de pesquera. Una reclamació històrica del sector que serà realitat enguany, per primera vegada.


Reserva la teva activitat. L’Ametlla de Mar Experience

Font: La Cala RTV


suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu