Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#11/28/2021#) AND (caducitat>=#11/28/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Les Terres de l'Ebre se sumen a la iniciativa europea 'Let's Clean Up Europe!'

Del 10 al 12 de maig, la ciutadania de tot Europa està convidada a recollir i valoritzar els residus abandonats en el medi durant el mes de maig

Etiquetes   entorn, medi ambient, terres ebre

Publicat el23/4/2019

Les Terres de l’Ebre se sumen a la iniciativa europea ’Let’s Clean Up Europe!’ | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Entre el 10 i el 12 de maig de 2019 se celebra a Europa la iniciativa “Let's Clean Up Europe!” en la que totes les persones poden participar, de manera voluntària, en diferents accions de neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres. La Comissió Europea fomenta les accions de sensibilització sobre l'abast del problema dels abocaments incontrolats i la promoció de canvis en els hàbits i el comportament de la ciutadania.

A Catalunya, entitats públiques i privades ofereixen prop de 300 activitats de neteja d'entorns naturals per a persones de totes les edats. L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) coordina aquestes accions, promogudes per administracions públiques, associacions del tercer sector ambiental, centres excursionistes, escoles i instituts, associacions, ONG i la ciutadania.


Accions a 37 comarques

Catalunya participa amb 297 accions a 37 comarques de cinc demarcacions. A les Terres de l'Ebre es fan 5 accions: a Amposta, Sant Jaume d'Enveja, Ascó, l'Ametlla de Mar i la Fatarella. Les accions donen resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals per evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l'habitat i el paisatge. Més enllà d'aquest fet, també tenen un alt potencial de sensibilització per a la ciutadania, ja que són una bona oportunitat per visualitzar l'efecte dels comportaments incívics. 


Món Natura Delta de l’Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l’Ebre


La recollida serà selectiva

L'experiència d'altres anys mostra que la gent se sorprèn de la quantitat de deixalles que es generen i es llencen al seu entorn. Com a particularitat, durant les accions de neteja, a Catalunya es farà pedagogia sobre la prevenció en la generació dels residus i la brossa recollida se separarà de forma selectiva.

L'objectiu és demostrar que aquests residus són, en realitat, recursos. El paper, el vidre, els metalls i el plàstic, si es recullen separadament, poden reciclar-se. A més, es redueixen els efectes sobre el medi ambient d'allò que s'aboca, es creen oportunitats econòmiques i llocs de treball, i es contribueix a impulsar Europa cap a una economia més circular.

A Catalunya, l'any passat es van promoure 275 accions de neteja durant el Let's Clean up Europe!, que es va celebrar de l'11 al 13 de maig. Aleshores es van recollir 70,5 tones de residus i hi van participar més de 16.000 persones. Enguany, amb les 297 accions programades, les entitats estimen una participació de més de 18.538 persones voluntàries.


Les Terres de l’Ebre se sumen a la iniciativa europea ’Let’s Clean Up Europe!’ | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Accions a les Terres de l'Ebre


Montsià


Baix-Ebre


Ribera d'Ebre


Terra-Alta
: