XXII Festa de l´Oli de la Fatarella. Del 4 al 5 de desembre 2021

CAT | ES

Surt a la llum a l'embarcador de l'Aldea un niu de metralladores de l'any 1938

La voluntat de l’Ajuntament de l’Aldea és que el niu pugui ser visitable

Etiquetes   entorn, patrimoni, memoria historica, l’aldea, baix ebre, terres ebre

Publicat el2/8/2021

Surt a la llum a l’embarcador de l’Aldea un niu de metralladores de l’any 1938 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El niu de metralladores descobert


Durant la realització de les obres de construcció de la Marina Seca a l'embarcador de l'Aldea s'ha trobat un dels nius de metralladora de la línia de defensa del Front de l'Ebre del bàndol Republicà de la Guerra Civil. El front republicà que va contenir el bàndol dels revoltats va construir a l'abril de 1938 la línia defensiva dels atacs del front franquista, que es preveu que estava formada per aproximadament 50 nius de metralladora.

Irene Negre, Regidora d'Acció Cultural de l'Ajuntament de l'Aldea: “Aquest govern també tenim el compromís de preservar la nostra història i és per això mateix que ens enorgulleix haver pogut trobar aquest niu de metralladores, que conservarem, documentarem i preservarem per tal que pugui ser visitable. A hores d'ara fem una crida a respectar l'espai i no accedir-hi per tal que els arqueòlegs puguin fer el seu treball. A més, des de l'Ajuntament, continuarem amb la recerca per tal de preservar tots aquells nius de metralladora que a hores d'ara encara es troben en peu al nostre terme municipal. Demanem també que qualsevol persona que dintre els seus terrenys detecti alguna construcció es posi en contacte amb l'Ajuntament per tal de fer una visita i començar a treballar per preservar i arreglar l'espai.”


Font: Redacció

Foto: Cedida