Tivissa, muntanyes d´història

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/2/2021#) AND (caducitat>=#12/2/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Soldebre treu una edició limitada d'ampolles d'oli per a la Cursa Panxampla d'Alfara de Carles

La Cursa Panxampla tindrà lloc el 5 i 6 de maig i en aquesta edició el quilòmetre vertical serà internacional a l’incorporar-se a la Skyrunner National Series, en la qual competeixen Espanya, Portugal i Andorra

Etiquetes   activitats outdoor, curses muntanya, alfara carles, baix ebre, terres ebre, circuitebre

Publicat el25/4/2018

Soldebre treu una edició limitada d’ampolles d’oli per a la Cursa Panxampla d’Alfara de Carles | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... D'esquerra a dreta, Gerard Villaubí, Pere Albacar i Tomàs Sabaté


La Cooperativa Soldebre SCCL dóna suport per segon any consecutiu a la Cursa Panxampla que des de fa nou anys organitza l'Ajuntament d'Alfara de Carles i l'Associació de Muntanyers d'aquest municipi del Baix Ebre. Enguany tindrà lloc els dies 5 i 6 de maig i la participació de Soldebre serà més visible ja que s'ha fet una edició limitada d'ampolles d'oli extra verge d'oliva de les varietats farga, sevillenca i morruda de 250 ML, etiquetades amb el logotip de la cursa, com a obsequi per a tots els participants, i una altra de 750 ML per als guanyadors.

Fer esport és fer salut i lliga perfectament amb la cultura de l'oli d'oliva i la dieta Mediterrània”, apunta Pere Albacar, gerent de Soldebre, que també destaca el fet que la cursa es desenvolupi a Alfara de Carles, un municipi de poc més de 400 habitants, eminentment agrícola i on el conreu de l'oliva és una de les activitats principals. De fet, en l'etiqueta, a banda del logotip de la cursa, que és una cabra hispànica, també hi apareix una olivera amb dos corredors passant-hi pel costat.


Una cursa amb nom de bandoler

La Cursa Panxampla va nàixer el 2009 amb l'objectiu de fomentar l'esport i a l'hora donar a conèixer el territori, en aquest cas els espais del Port que va transitar el bandoler Panxampla, nascut a Alfara de Carles el 1857. “Són espais de gran bellesa i a l'hora de gran duresa, idonis per a una cursa de muntanya”, assenyalen Gerard Villaubí i Tomàs Sabaté, membres de l'organització.

La competició consta de diferents proves: el quilòmetre vertical, 5'1 quilòmetres en 920 metres de desnivell i la caminada popular de 10 quilòmetres, que es faran el dissabte 5 de maig; la carrera en línia de 36 quilòmetres en 3.000 metres de desnivell que es farà el diumenge 6 de maig i que també inclou les categories junior, cadet i invident.

Incloses dins el Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre, tant la carrera en línia com el quilòmetre vertical de la Cursa Panxampla estan reconeguts per la Federació Espanyola d'Esports d'Escalada i de Muntanya (FEDME) i formen part de la Copa Espanya. El quilòmetre vertical, a més, enguany s'ha fet internacional i s'ha incorporat a la Skyrunner National Series, en la qual competeixen Espanya, Portugal i Andorra.

Uns 90 voluntaris fan possible el desenvolupament d'aquest esdeveniment esportiu que acaba en un dinar popular els dos dies –fideuà dissabte i estofat de porc senglar diumenge- en una gran carpa muntada al camp de futbol d'Alfara. Entre el quilòmetre vertical, la carrera en línia i la caminada, es preveu que se superaran els 350 inscrits, amb noms coneguts dins el món de les curses de muntanya com l'andorrà Oscar Casalmir, que l'ha guanyada fins a cinc vegades i corredors d'arreu de l'Estat i de fora. “El que ve de més lluny és un australià”, apunten els organitzadors.

La punta de l'Espina, les Rases del Maraco, les Gúbies de la Vall Figuera, Caro, el Toscà o els Pous de Neu, són alguns dels punts paisatgísticament més espectaculars que marquen el recorregut de les diferents proves. Podeu trobar tota la informació sobre la cursa a www.cursapanxampla.com.


Soldebre treu una edició limitada d’ampolles d’oli per a la Cursa Panxampla d’Alfara de Carles | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... L'etiqueta que durà impressa l'ampolla d'oli d'edició limitada

    

suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu