TransTerraAlta, una ruta sorprenent

CAT | ES

El Servei Meteorològic de Catalunya ofereix un nou servei de predicció pels pròxims 3 mesos

La predicció s’actualitzarà el dia 14 de cada mes i es podrà consultar al web meteo.cat

Etiquetes   natura, medi ambient, catalunya, canvi climatic

Publicat el24/2/2020

El Servei Meteorològic de Catalunya ofereix un nou servei de predicció pels pròxims 3 mesos  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


A partir d’avui es pot consultar la predicció mensual pels pròxims 3 mesos al web www.meteo.cat. Aquesta predicció no pretén fer un pronòstic diari del temps, sinó que intenta determinar si la situació meteorològica dels mesos vinents serà l'habitual per l'època o bé s'apartarà dels patrons normals.

D'una banda, es poden consultar els mapes d'anomalia de temperatura, que posen de manifest les àrees on es preveu que la temperatura sigui més baixa o més alta respecte a l'habitual per l'època de l'any.

D'altra banda, els mapes d'anomalia de precipitació permeten visualitzar on s'espera menys precipitació respecte a la mitjana i on se n'espera més.

Els mapes s'elaboren a partir del producte de la predicció estacional del C3S (Copernicus Climate Change Service) basant-se en les dades del sistema de predicció estacional per conjunts de l'ECMWF (Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques a Mitjà Termini).

Aquesta predicció, que s'actualitzarà el dia 14 de cada mes, es troba disponible al següent enllaç: https://www.meteo.cat/wpweb/prediccio/prediccio-mensual


Per: Redacció

Foto: Cedida

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/19/2020#) AND (caducitat>=#9/19/2020# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())