Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

La Ruta del Tast de la Ràpita arriba al desè aniversari amb més de quaranta establiments participants

La desena edició de la Ruta del tast s’ha presentat aquest matí en roda de premsa a l’Església Nova de la Ràpita. Els caps de setmana del 6 al 9 i del 13 al 16 de juny quaranta establiments proposaran tapes i còctels per mostrar la millor gastronomia local

Etiquetes   gastronomia, la rapita, delta ebre, ruta gastronòmica

Publicat el4/6/2019

La Ruta del Tast de la Ràpita arriba al desè aniversari amb més de quaranta establiments participants | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El preu de les tapes  serà de 3 euros amb beguda inclosa, mentre que el còctel tindrà un preu de 4 euros


Durant dues setmanes consecutives del mes de juny, de dijous a diumenge es podrà gaudir d'un recorregut gastronòmic per una quarantena d'establiments rapitencs. D'aquesta manera, els caps de setmana del 6 al 9 i del 13 al 16 de juny, la Ràpita proposa una ruta per diferents establiments de la població, que inclou tres modalitats de degustacions: el tast de la tapa, el tast dolç i el tast de còctel.

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, destacava que aquesta desena edició de la Ruta del tast serveix d'alguna manera per “donar el tret de sortida a l'estiu, fent que la gent pugui gaudir de la Ràpita, de l'ambient al carrer, de sortir amb els amics i xalar menjant als establiments del poble. De fet, tenim també aquest cap de setmana la Festa del Mar a Sant Carles Marina, per la qual cosa tenim un cap de setmana complet per gaudir de tot allò que ofereix una ciutat com la Ràpita”.

En la presentació d'avui s'ha comptat amb la presència d'un jurat qualificat, que ha valorat les tapes elaborades i els còctels per tal que el dia 27 de juny, a l'Espai gastronòmic del Mercat municipal, es puguin donar a conèixer els noms dels locals guanyadors en cadascuna de les tres modalitats. Així, el jurat estava format per professionals de l'Escola d'hostaleria Pons la Ràpita; del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Restauració i Hostaleria de Benicarló; el Departament d'Hoteleria i Turisme de l'Institut Joaquim Bau de Tortosa; i el Col·lectiu de Cuina de la Ràpita.

D'altra banda també s'ha convocat un concurs popular, de manera que totes les persones que facin la ruta podran agafar un dels fulletons que s'han editat amb els noms i els establiments que ofereixen els tastos. En cada visita a un local, podran segellar aquest “passaport” i votar les millors tapes o còctels. En tenir-lo complet, podran lliurar-lo a un dels locals participants i participaran en el sorteig d'un sopar, un berenar o una degustació de còctel.



Orgànic, centre nutricional


Pel que fa als horaris i preus dels tastos, en el cas de les tapes, el cost serà de tres euros amb beguda inclosa, mentre que el còctel tindrà un preu de quatre euros. Els horaris d'aquest recorregut gastronòmic seran de 12 -14 h i de 15 a 20 hores, en el cas de la tapa dolça; de 12 a 14 h i de 19 a 22 h, en la tapa salada; i de les 23 h a la una de la matinada, en el còctel.

A més, i com a complement, l'Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita oferirà tres paquets de ‘gastro-natura', que combinen les degustacions amb allotjament i activitats de turisme actiu pel Delta de l'Ebre.

Òscar Comes, copropietari del restaurant Casa Vella, i guanyador de la millor tapa de la Ruta del tast de l'any passat, explicava el que per a ell ha de ser una bona tapa. I en aquest sentit afirma que “la tapa ha de durar dos o tres mossos, comptar amb diferents textures i sabors. Ha de ser sabor, explosió, rapidesa... com un boom, que quan te la poses a la boca dius ‘això està bo'”.

La Ràpita, doncs, ho té tot a punt per sorprendre amb tastos, textures i sabors durant aquests dos intensos caps de setmana de la Ruta del tast 2019.


Foto: Cedida


Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya