Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

Robert Karas i Cristina Prat guanyen el XIII Ironcat- Copa de les Nacions de l’Ampolla

Més de 150 triatletes finalitzen la prova, que també va servir per a disputar el Campionat de Catalunya de Triatló de llarga distància

Publicat el23/5/2017

Robert Karas i Cristina Prat guanyen el XIII Ironcat- Copa de les Nacions de l’Ampolla | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Els participants van nedar 3’8 quilòmetres en un circuit de tres voltes


Un total de 156 triatletes, dels 179 que van prendre la sortida, van finalitzar el XIII Ironcat- Copa de les Nacions que va acollir l’Ampolla aquest passat dissabte, 20 de maig en un matí que va començar una mica fresc, sobretot per la prova de natació. La resta de la jornada va dominar el temps assolellat i amb temperatures altes.

La competició, la més antiga d’aquesta distància a la Península Ibèrica, es va iniciar a les 7 del matí a la platja de l’Arquitecte de la població amb el segment de natació, en el qual els participants havien de nedar 3,8 quilòmetres per un circuit delimitat per boies i al que havien de donar tres voltes.

Un cop finalitzada, la següent modalitat a realitzar va ser la bicicleta, en la qual havien de recórrer 180 quilòmetres en un circuit de 30 quilòmetres i 6 voltes que transcorria per bona part de l'hemidelta esquerre gairebé arribant a Deltebre i passant a tocar de la població de Camarles.


Robert Karas i Cristina Prat guanyen el XIII Ironcat- Copa de les Nacions de l’Ampolla | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... 180 quilòmetres eren els que s’havien de completar en el segment de bicicleta


La darrera disciplina va ser la cursa a peu, que constava de 42 quilòmetres per un recorregut de 7 quilòmetres i 6 voltes entre el Club Nàutic, el port i el Goleró.

En la categoria masculina, el guanyador va ser Robert Karas, amb un temps de 08:29:54, el triatleta de Polònia va dominar des d’un inici la competició, sortint el primer de l’aigua, durant els 180 quilòmetres de ciclisme va seguir augmentant la seva diferència respecte els seus perseguidors, això li va permetre encarar els últims 42 quilòmetres de la cursa a peu amb un còmode avantatge de més de 20 minuts respecte el segon classificat, que va ser Albert Jiménez Garcés, amb un temps de 08:45:04; i Joan Tomàs Acosta, amb un temps de 08:55:59, va arribar en tercera posició. En la categoria femenina, la primera en arribar a la meta va ser Cristina Prat Dot, amb un temps de 10:08:02; seguida per Trish Mellor, amb un temps de 12:38:02; i Silvia Marquez Garcia, amb un temps de 13:28:04.

Triatletes durant el segment cursa a la platja de l’Arenal


La prova va servir per a disputar el Campionat de Catalunya de Triatló de llarga distància que van guanyar Albert Jiménez, segon classificat de la general. El segon i tercer lloc van ser per a Joan Tomàs Acosta i Enrique Barajas Ojed, respectivament. Cristina Prat, guanyadora absoluta de l'Ironcat també va guanyar el Campionat de Catalunya, mentre que Sílvia Márquez Garcia va quedar segona. El tercer lloc del podi va quedar vuit.

En la classificació per clubs masculins, la primera posició va estar ocupada pel Club Triatló Vallirana, que va sumar un temps total de 27:59:23; seguit pel A300W Elche TCP, amb un temps de 30:31:04; i en tercera posició va quedar Triatló Jovent 79, que va sumar un temps total de 30:54:34. Pel que fa a la categoria per clubs femenins, no hi va haver classificació.

L’entrega de premis va anar a càrrec de Cinta Espuny, representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre; Francina Guardiola, presidenta de la Federació Catalana de Triatló; Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla; i Jose Luís Pitarque, regidor de Governació de l’Ajuntament de l’Ampolla. El XIII Ironcat- Copa de les Nacions de l’Ampolla va estar organitzat per la Federació Catalana de Triatló i l’Ajuntament de l’Ampolla.


Galeria de fotos 13è IronCat - Triatló - L’Ampolla - sector natació (20/5/2017)

Comentaris