Senda. Un món d´aventures i activitats al Matarranya al teu abast

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/21/2021#) AND (caducitat>=#10/21/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Ribera d'Ebre impulsa un curs d'auxiliar d'agricultura per pal·liar la temporalitat de contractes al sector

El curs ha començat avui i formarà deu alumnes en la poda de vinya i diverses varietats d’arbres fruiters (ametller, del cirerer, del presseguer, olivera)

Etiquetes   de la terra, agricultura, formacio, ribera ebre, terres ebre

Publicat el2/3/2021

La Ribera d’Ebre impulsa un curs d’auxiliar d’agricultura per pal·liar la temporalitat de contractes al sector | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El curs formarà deu alumnes en la poda de vinya i diverses varietats d'arbres fruiters


L'agricultura és un dels sectors econòmics amb més pes a la Ribera d'Ebre en el volum de contractació. Habitualment es tracta de contractes temporals poc professionalitzats que coincideixen amb el període de collita de la fruita. Els empresaris agrícoles de les comarca, però, tenen dificultat de trobar treballadors amb les competències adequades per al desenvolupament de feines d'altres parts del procés, més enllà de la campanya de recol·lecció. Per això, un cop detectada aquesta problemàtica, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre va impulsar un curs d'auxiliar d'agricultura especialitzat en poda, que enguany arriba a la tercera edició.

Aquest curs ens ha de servir per professionalitzar aquests llocs de treball i promoure contractes de més llarga durada, que abracin altres feines del calendari agrícola com la poda, però també el manteniment de maquinària o l'aplicació de productes fitosanitaris”, ha explicat Gemma Carim en la sessió de benvinguda als alumnes que aquest matí començaven la formació al Centre d'Empreses de Flix. Per la seva banda, Francesc Barbero, alcalde de Flix, ha encoratjat els participants “a gaudir d'una formació que els oferirà noves oportunitats laborals”.

El curs ha començat avui i formarà deu alumnes en la poda de vinya i diverses varietats d'arbres fruiters (ametller, del cirerer, del presseguer, olivera). Els alumnes també rebran formació per al manteniment de maquinària agrícola i l'aplicació de productes fitosanitaris. El curs durarà 145h i serà eminentment pràctic, amb sessions de grups de 5 alumnes als camps de conreu. Els alumnes presenten perfils diversos, que van des de formació universitària, als cicles formatius passant per l'experiència en el sector agrari, però sense formació reglada. D'aquesta manera, es vol professionalitzar el sector i augmentar la durada dels contractes. El curs es desenvoluparà en el marc del Programa Ribera d'Ebre VIVA i amb els fons del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC).


Per: Redacció

Foto: Pixabay