DOS PEDRES FONTCALDA. GASTROESPAI - Gandesa (Terra Alta)

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Ribera d'Ebre debat sobre el producte local i la venda de proximitat

Primera de les quatre jornades per potenciar el sector agroalimentari riberenc

Etiquetes   producte proximitat, ribera ebre

Publicat el11/4/2019

La Ribera d’Ebre debat sobre el producte local i la venda de proximitat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La trobada ha servit per parlar del producte local (Pixabay)


Una vintena de productors, empresaris i tècnics de la Ribera d'Ebre van compartir ahir al matí la seva visió de la comarca en una jornada celebrada a l'Arxiu Comarcal enfocada a Com construir marca de territori agroalimentari a la Ribera d'Ebre. La trobada ha servit per parlar de producte local, però també de tot allò que fa referència a les imatges i valors atribuïts a la comarca, els quals “han de servir per crear marca”, segons els ha explicat el ponent de la jornada, Pau Canaleta, expert en comunicació estratègica, creació de marca i posicionament territorial. “Es tracta de trobar allò que us fa diferents, allò que teniu i que farà que us valorin i a partir d'aquí donar-hi sentit amb tot allò que feu a partir d'ara”, ha afegit.

Riu, paisatge, natura, qualitat de vida, tradicions, slow life, seguretat, diversitat, tranquil·litat, ecologisme, sostenibilitat, Cultura, història…”. Els participants han compartit imatges i valors de la comarca i una visió de futur que, segons s'ha pogut veure, passa per un sector agroalimentari que “aposta per productes de qualitat, amb petits productors capaços de teixir sinergies amb altres agents de la comarca, com els restauradors i els comerciants, amb l'objectiu d'augmentar per la venda de proximitat i el quilòmetre 0, un dels principals problemes que té actualment el sector”.

L'objectiu és anar sumant gent, i és un goig veure que avui aquí hi ha noves cares que se sumen als projectes de diversificació econòmica de la comarca”, va dir en donar-los la benvinguda a la jornada la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, per a qui el futur passa per “un pla comú, formar-nos amb gent experta i més autoestima”, destacant el paper de les tècniques del Ribera d'Ebre Viva.


Primera de quatre jornades

La d'ahir ha estat una de les quatre jornades organitzades dins del programa Ribera d'Ebre Viva els pròxims mesos per potenciar el producte local riberenc, i a les quals es parlarà de màrqueting territorial, gastronomia, turisme i dinamització de la venda de proximitat amb l'objectiu d'identificar i definir els factors més importants per impulsar el sector agroalimentari de la comarca. La iniciativa sorgeix després de la diagnosi presentada a finals de l'any passat, per treballar en les mancances detectades i redactar un Pla d'Acció per rellançar el producte agroalimentari de la comarca els pròxims anys.

El 15 de maig hi ha programada la sessió Potenciar el producte local a través del turisme, amb David Esteller, consultor en innovació, planificació i màrqueting de destinacions enoturístiques i gastronòmiques. El 17 de juny, Pep Palau, gastrònom i promotor d'iniciatives com el Fòrum Gastronòmic i la Fira Orígens, parlarà de Valorització de les produccions locals a través de la gastronomia, models i possibles camins a seguir. I el 10 de juliol el tema serà El paper de les empreses i el territori en l'impuls dels productes locals i la venda de proximitat, a càrrec de mOntanyanes, l'empresa que ja va fer la diagnosi.Hostal-Restaurant Ca L’Àngels