Trans Terra Alta. Rutes en btt per la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/13/2022#) AND (caducitat>=#8/13/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Riba-roja reclama reinvertir els beneficis de la Zona de Pesca del pantÓ en el seu manteniment i vigilÓncia

La Zona de Pesca Controlada del pantÓ Ús un referent europeu dĺespŔcies com el siluro i les carpes grans. ╔s un dels pilars econ˛mics de la zona, per on hi passen uns cinc mil pescadors cada any

Etiquetes   entorn, pesca esportiva, riba roja ebre, ribera ebre, riu ebre, terres ebre

Publicat el3/9/2020

Riba-roja reclama reinvertir els beneficis de la Zona de Pesca del pantÓ en el seu manteniment i vigilÓncia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Sense recursos, el manteniment el fan ara voluntaris i ve´ns del municipi


La Societat de Pesca la Carpa de Riba-roja d'Ebre reclama que els beneficis econ˛mics dels permisos de pesca que el Govern catalÓ gestiona al pantÓ de Riba-roja es reinverteixen a la Zona de Pesca Controlada (ZPC), facilitant aixÝ el manteniment del coto. I Ús que la gran afluŔncia de pescadors ocasiona problemes de neteja i requereix una vigilÓncia i un control dels quals els recursos actuals no permeten disposar, ôi aix˛ que es tracta de la millor zona de pesca de Catalunya i un referent europeu d'espŔcies com el siluro i les carpes gransö, explica el president de La Carpa, LluÝs Tena. L'Ajuntament de Riba-roja dˇna tot el seu suport a les reivindicacions d'aquesta entitat local.

El pantÓ estÓ situat entre Catalunya i Aragˇ, entre Flix i Mequinensa. La riba catalana es coneix com la ZPC Ebre 01, i comprŔn 30 quil˛metres de riba del riu Ebre, des de la Granja d'Escarp fins a l'embassament de Flix. ╔s un dels pilars econ˛mics de la zona, per on hi passen uns cinc mil pescadors cada any. Per pescar al pantÓ de Riba-roja es necessita disposar d'una llicŔncia de pesca vigent i el corresponent permÝs de pesca, trÓmits que actualment es poden fer a travÚs d'internet i que depenen del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaciˇ (DARPA) de la Generalitat.

Per als pescadors i l'Ajuntament, la recaptaciˇ econ˛mica d'aquests permisos, que es calcula que arriba al voltant d'un miliˇ d'euros anual a Catalunya, hauria de ser la principal font econ˛mica per gestionar la Zona de Pesca Controlada i garantir-ne un ˛ptim estat: ôCal reinvertir els diners que dˇna el pantÓ a la zona per posar fi a les problemÓtiques actualsö, reivindica Tena, citant entre aquestes l'acumulaciˇ de brossa, el risc de foc en Ŕpoca d'incendis, la falta de control de la zona i el manteniment del accessos i les esculleres. Les cartelleres de la Generalitat senyalitzant la zona estan en mal estat.


Ingressos que no arriben al territori

En les quatre dŔcades d'hist˛ria del coto de pesca, la gestiˇ dels ingressos ha anat a la baixa. Ho explica el regidor de Serveis, Jaume AgustÝ: ôInicialment el 75% dels ingressos es quedaven a la zona, gestionats per la mateixa Societat de Pesca, per˛ amb el pas dels anys i els diferents canvis legislatius la Generalitat aquests ingressos van anar disminuint, fins arribar als 0 euros d'aportaciˇ al territori de l'actualitatö. L'Ajuntament comparteix les reivindicacions de la Societat de Pesca.


Per: Redacciˇ

Foto: Cedida