Concert solidari #monsortirem

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/2/2021#) AND (caducitat>=#12/2/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La RÓpita tractarÓ el valor del consum del peix en el primer F˛rum de Pesca Dieta MediterrÓnia

El f˛rum, impulsat per lĺOPP de la RÓpita i la Confraria de Pescadors, amb el suport de lĺAjuntament i la Fundaciˇ Dieta MediterrÓnia, tindrÓ lloc els dies 4 i 5 dĺabril al Museu de la Mar de lĺEbre

Etiquetes   producte proximitat, sant carles rapita, peix

Publicat el3/4/2019

La RÓpita tractarÓ el valor del consum del peix en el primer F˛rum de Pesca Dieta MediterrÓnia | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El peix, un aliment essencial de la nostra tradiciˇ culinÓria


La RÓpita acollirÓ aquest dijous i divendres 4 i 5 d'abril el primer F˛rum de Pesca Dieta MediterrÓnia, impulsat per l'Organitzaciˇ de Productors Pesquers de Sant Carles de la RÓpita i la Confraria de Pescadors Verge del Carme, amb el suport de la Fundaciˇ Dieta MediterrÓnia i l'Ajuntament de la RÓpita. SerÓ una trobada tecnicocientÝfica que revisarÓ el paper fonamental del peix en la dieta, un aliment essencial de la nostra tradiciˇ culinÓria, aixÝ com els seus beneficis per a la salut.

El f˛rum reunirÓ al Museu de la Mar de l'Ebre cardi˛legs, nutricionistes, economistes, restauradors i altres experts i professionals que tractaran junts aspectes sobre la comercialitzaciˇ del peix i tendŔncies de mercat, la gastronomia i el consum, i els beneficis del peix per a la salut.

Aquest F˛rum de Pesca Dieta MediterrÓnia ha escollit la RÓpita per dur a terme la primera ediciˇ per la importÓncia del sector pesquer, amb el port amb mÚs volum de facturaciˇ de Catalunya, i tambÚ pel potent sector de la restauraciˇ, que treu el mÓxim valor culinari al peix. D'aquesta forma, aquest municipi, grÓcies a la seva condiciˇ de paradigma de producciˇ i consum, es convertirÓ en la capital de la dieta mediterrÓnia amb aquest f˛rum, donant-li una projecciˇ internacional. ôTant la pesca com la restauraciˇ sˇn puntals de la nostra economia per˛ tambÚ de la nostra essŔncia i tradiciˇ, i amb aquest f˛rum tenim voluntat de contribuir a fer una aportaciˇ cientÝfica que ha de permetre divulgar i promocionar aquests dos sectors que pivoten a l'entorn del peixö, va afirmar l'alcalde, Josep Caparrˇs, en la roda de premsa celebrada aquest dilluns a la Confraria de Pescadors, a la qual van assistir tambÚ Eusebi Rosales i Joan BalaguÚ, president i secretari de la Confraria respectivament.

ôEs tracta de posar en valor el peix dins la dieta mediterrÓnia i plasmar-ho en unes conclusions que ampliaran la fins ara escassa literatura cientÝfica a l'entorn d'aquesta temÓticaö, ha apuntat el secretari de la Confraria de Pescadors, Joan BalaguÚ.


Fira de Nadal de Tivissa

A mÚs de les taules de treball sobre comercialitzaciˇ i tendŔncies de mercat, gastronomia, i beneficis saludables del consum del peix, que es duran a terme dijous a la tarda, divendres es dictaran dos conferŔncies obertes al p˙blic, a cÓrrec de Manuel Toharia i Elisa Roller.

Des de fa dŔcades es reconeix la dieta mediterrÓnia com una de les mÚs saludables, eix vertebrador de tota l'agroalimentaciˇ de qualitat, que pot arribar a constituir un valor diferenciador i animar al consum dels productes que la conformen, entre ells el peix. De fet, mÚs enllÓ d'un patrˇ alimentari, la dieta mediterrÓnia Ús un estil de vida que combina ingredients de l'agricultura local, tradicional i estacional, les receptes i formes de cuinar pr˛pies de cada lloc, els menjars compartits, celebracions i tradicions, que units a la prÓctica d'exercici fÝsic diari beneficien la nostra salut.

L'acte d'inauguraciˇ tindrÓ lloc aquest dijous al Museu de la Mar de l'Ebre i estÓ previst que divendres la clausura compte amb la presencia de la consellera d'Agricultura, Teresa JordÓ.


La RÓpita tractarÓ el valor del consum del peix en el primer F˛rum de Pesca Dieta MediterrÓnia | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... L'alcalde de la RÓpita i el president i el secretari de la Confraria de Pescadors durant la roda de premsa. Foto: cedida