Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/8/2021#) AND (caducitat>=#12/8/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Ragna Debats arrasa a la Marató des Sables

Terres de l’Ebre-Carreras de Montaña, format pel roquetenc Albert giné, Àlex Fraguela i Ragna Debats, s’emporta la medalla de plata en equips

Etiquetes   activitats outdoor, maratons, terres ebre

Publicat el17/4/2019

Ragna Debats arrasa a la Marató des Sables | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Ragna Debats durant la Cursa del Pastisset de Benifallet, aquest mes de gener passat


La corredora holandesa establerta a Catalunya, Ragna Debats, ha estat la guanyadora de la 34a edició de la Marató des Sables, una exigent prova que es disputa al desert del Sàhara, al Marroc, on han participat més de 800 corredors de tot el món.

La Marató des Sables es reparteix en sis etapes i recorre 250 quilòmetres de camins pedregosos i dunes de sorra. Els atletes, a més, han de suportar unes temperatures molt altes durant tot el trajecte, afegint més dificultat a la prova.

Debats, tot i que debutava a la Marató, es presentava com a líder de la prova. Complint amb els pronòstics, la corredora va imposar-se a totes les etapes i va finalitzar la prova amb un temps total de 22 hores i 33 minuts.

Debats, molt vinculada amb les Terres de l'Ebre, forma part del club La Cameta Coixa de Miravet. La passada temporada es va proclamar campiona del món de skyrunning, de la Copa del Món Overall, guanyadora de la Coastal Challenge (rècord de la prova) i guanyadora de la Tramuntana Travessa (campionat balear, 130 km).


Trans TerraAlta, una ruta sorprenent


Ragna Debats arrasa a la Marató des Sables | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Representació ebrenca

Per tercer any, el roquetenc Albert Giné, tornava a Sables, fent equip amb Ragna Debats i amb el 7è classificat de l'edició 2018, Àlex Fraguela. Finalment, l'equip Terres de l'Ebre-Carreras de Montaña es va emportar la medalla de plata, a més de ser el primer equip mixte de la classificació.

Cal recordar que la participació de Giné a la prova tenia finalitats solidàries, ja que el corredor convidava aa fer aportacions econòmiques destinades a la Lliga contra el Càncer de les Terres de l'Ebre.