Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/17/2021#) AND (caducitat>=#10/17/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Protegir les orenetes

La campanya de control del mosquit tigre que aquest estiu ha aplicat l’Ajuntament d’Alcanar ha inclòs la protecció de les orenetes i els seus nius. I és que cada oreneta consumeix al llarg de l’any 55 quilograms d’insectes, entre mosquits, mosques i pugons

Etiquetes   natura entorn, mosquits, alcanar, terres ebre, montsia

Publicat el9/9/2020

Protegir les orenetes | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Niu d’orenetes


Alcanar ha aplicat l'últim tractament contra el mosquit tigre d'aquesta temporada d'estiu. Al llarg de l’estiu, l'ajuntament canareu ha realitzat per tot el terme municipal tres tractaments a través dels operaris del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE).

Com cada any, els tractamenst han consistit a col·locar unes pastilles amb productes específics de larvicida als embornals, col·lectors i altres llocs de la via pública on se sol acumular aigua, per tal d'eliminar les larves de mosquit tigre i evitar, així, l’aparició de mosquits adults durant l’estiu.


Protegir les orenetes

Entre les mesures que ha tingut en compte l’Ajuntament a l’hora de dissenyar el pla d’actuació d’aquest estiu, hi ha la protecció de les orenetes i els seus nius. Cada oreneta consumeix al llarg de l’any 55 quilograms d’insectes, entre mosquits, mosques i pugons. Això significa que aquests moixons són una excel·lent protecció, ja que 55 quilograms equivalen a 310.250 insectes.

Desgraciadament, una part de la societat destrueix els nius de les orenetes. Jordi Bort recorda que "s’ha de consultar les autoritats si es té un niu a casa, perquè les orenetes estan protegides i els seus nius no es poden tocar". El també regidor d’Esports comenta que, per tal de "poder ajudar les orenetes cuablanca, no s’han de destruir els nius; les podem ajudar instal·lant caixes niu o conservant els d’anys anteriors o creant fanguers per a que puguen construir els nius amb facilitat".


Per: Redacció

Foto: Pixabay