Miradventure, descens en caiac per l´Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/24/2021#) AND (caducitat>=#9/24/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El projecte escultòric «Art al Ras» de la Terra Alta s'actualitza gràcies a la tecnologia

El projecte artístic compta des d’ara amb una guia turística que, editada en 4 idiomes, recull totes les obres escultòriques que omplen els camins de la comarca

Etiquetes   turisme, turisme cultural, terra alta, terres ebre

Publicat el21/7/2020

El projecte escultòric «Art al Ras» de la Terra Alta s’actualitza gràcies a la tecnologia | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El Consell Comarcal de la Terra Alta ha presentat aquest matí els treballs efectuats el darrer any en el marc del projecte escultòric ‘Art al Ras' a la Terra Alta. Aquest fet marca un punt i seguit en el projecte, ja que amb la col·locació de quasi una cinquantena d'escultures a la comarca, ‘Art al Ras' disposa de força suficient per poder atreure visitants interessats en conèixer aquesta iniciativa tan peculiar de casa nostra.

Un dels treballs presentats ha estat una guia turística que, editada en 4 idiomes, recull totes les obres artístiques que omplen els camins de la Terra Alta, així com la identificació de cada escultura que s'ha dut a terme amb la col·locació d'una placa on s'hi indica el nom de l'obra i l'autor a través d'un codi QR. La lectura d'aquest codi remet a l'apartat web de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal, que ofereix informació sobre l'autor i l'obra en qüestió. També s'ha dut a terme la digitalització dels recorreguts al voltant del projecte escultòric ‘Art al Ras', que compten amb el corresponent track i la geolocalització de les obres. “El fet de disposar d'una guia completa del recorregut actual dona visibilitat al projecte i permet a les persones interessades tenir una idea de totes les obres que es troben distribuïdes per la geografia de la comarca”, assenyala Ramon Rius, tècnic de turisme de l'ens comarcal.

‘Art al Ras' és una iniciativa artística que naix a partir d'una idea de Jesús Pedrola per portar un projecte escultòric pels camins de la Terra Alta. Juntament amb Josep Cañada, de l'Associació Cultural Zero mig partit pel Mig amb seu a Corbera d'Ebre, la van convertir en una realitat. El projecte rep el suport del Consell Comarcal de la Terra Alta, dels dotze ajuntaments terraltins, dels particulars que cedeixen el seu tros per col·locar-hi les obres que conformen l'itinerari i de diverses associacions de la comarca. L'objectiu de la iniciativa ‘Art al Ras' és estimular, tant en l'autor com en l'espectador, una nova manera de mirar i de viure l'entorn i el paisatge.


Per: Redacció

Foto: Cedida