Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES

Prades apaga els llums i encén els estels

L’activitat d’aquest dissabte, que és gratuïta i oberta a tothom, serà la primera apagada de llums a Prades per facilitar l’observació astronòmica i donarà el tret de sortida al II Concurs de Fotografia Nocturna Muntanyes de Prades i Montsant i al IV Concurs de Fotografia del Parc Natural de Montsant

Etiquetes   entorn, parc natural serra montsant, astronomia, prades

Publicat el3/5/2019

Prades apaga els llums i encén els estels | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Aquest dissabte 4 de maig, el municipi de Prades (Baix Camp) organitza una activitat multitudinària d'astronomia que donarà el tret de sortida al II Concurs de Fotografia Nocturna Muntanyes de Prades i Montsant i al IV Concurs de Fotografia del Parc Natural de Montsant, aquest últim de caràcter bianual.

Aquest 2019 s'ha escollit com a temàtica la fotografia nocturna, aprofitant la recent declaració de la serra de Montsant com a Zona tranquil·la i amb cel nocturn de qualitat. Les Muntanyes de Prades també estan en procés de protegir els seus cels. En aquesta ocasió es fa coincidir el dos concursos, atès que la protecció dels cels foscos és un objectiu compartit per les institucions organitzadores: Astroprades, Ajuntament de Prades i Parc Natural de Montsant.

L'activitat d'aquest dissabte, que és gratuïta i oberta a tothom, serà la primera apagada de llums a Prades per facilitar l'observació astronòmica, posar en relleu els seus excel·lents cels i despertar consciències vers la protecció d'aquest valor natural.

L'activitat començarà a les 19.30 h, al Centre Cívic, on s'impartirà la conferència «Protecció del medi natural nocturn i contaminació lumínica», a càrrec de tècnics del Servei per a la Prevenció de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat de Catalunya i a partir de les 20.30 h, diferents establiments propostes gastronòmiques vinculades amb l'astronomia i l'univers.

El compte enrere per a l'apagada de llums començarà a les 22.30 h. A la Plaça Major hi haurà telescopis automatitzats i es projectaran imatges de cel profund capturades en temps real des de la plaça. Seguidament s'estranarà el documental «El cel de Prades».

L'inici del Rally Fotogràfic i tret de sortida del Concurs de Fotografia Nocturna serà a les 23.30 h en la mateixa plaça.


Bases dels concursos Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/20/2020#) AND (caducitat>=#9/20/2020# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())