Ascó, riu, muntanya, tradició, fires i festes

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El poblament de quiròpters del delta de l’Ebre

Ja està disponible la col·lecció tècnica núm. 4, dedicada a les rates penades

Etiquetes   natura, fauna, parc natural delta ebre, delta ebre, terres ebre

Publicat el15/7/2020

El poblament de quiròpters del delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


A Catalunya s'han citat 30 espècies de ratpenats, totes insectívores i presents en tots els ecosistemes. El coneixement dels ratpenats al nostre país és molt recent i en les dues darreres dècades s'han citat un bon nombre de noves espècies.

Els quiròpters són els únics mamífers voladors que existeixen i habiten la Terra des de fa 65 milions d'anys, quan encara hi havia dinosaures. Actualment, al món, hi ha més de 1.300 espècies. Són animals socials que poden viure més de 40 anys i només tenen una cria per gestació. Són uns grans controladors biològics de plagues agrícoles, com per exemple al delta de l’Ebre, la plaga del barrinador de l'arròs i uns bioinsecticides naturals de primer ordre.

En general, el present document aporta informació obtinguda a partir de tres treballs de doctorat (Carles Flaquer, Xavier Puig-Montserrat i Maria Mas) i pretén resumir 20 anys d'investigació que han permès obtenir molta informació sobre les espècies de ratpenats del Delta i mostrar al món la rellevància de les llacunes pels ratpenats i els ratpenats pels agricultors i els agro-ecosistemes en general.


Per: Redacció

Foto: Cedida