Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya
Hostal - Restaurant Pous de la Neu. Parc Natural dels Ports

Peníscola vol posar en valor turístic les construccions de pedra en sec

Es proposarà al club excursionista local una estreta col·laboració per determinar el disseny de les futures rutes, catalogar-ne la dificultat i identificar de forma conjunta les construccions a incloure en el catàleg

Etiquetes   entorn, peniscola, baix maestrat, pedra en sec

Publicat el18/12/2018

Peníscola vol posar en valor turístic les construccions de pedra en sec | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l Marges de pedra en sec a la Serra d’Irta, al terme municipal de Peníscola


Després de la recent declaració d'aquest tipus de construccions com a Patrimoni de la Humanitat, des del consistori peniscolà es pretén impulsar un projecte de catalogació i interpretació d'exemples representatius d'aquest patrimoni local.

Per això, l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i la regidora de l'àrea de Cultura, Raquel París, han mantingut una trobada amb el cronista oficial de la ciutat, Juan Bautista Simó, expert i estudiós d'aquest tipus de construccions. Amb diversos llibres publicats sobre aquesta temàtica i després de la seua participació en diversos congressos internacionals – un d'ells a Peníscola l'any 2000 - Simó ha assessorat l'equip de govern en aquesta matèria per impulsar la creació d'un inventari o catàleg sobre el qual treballar per poder construir rutes i posar aquest patrimoni en valor turístic.

Es proposarà al club excursionista local una estreta col·laboració per determinar el disseny de les futures rutes, catalogar-ne la dificultat i identificar de forma conjunta les construccions a incloure en el catàleg. L'alcalde va mostrar la seua "il·lusió per emprendre aquest projecte" en la trobada, amb la qual cosa "iniciarem l'estudi i plantejament de forma immediata" i va anunciar, "que cal aprofitar la tirada del reconeixement internacional per crear noves propostes entorn al turisme cultural i patrimonial". Per la seua banda, Simó va manifestar el seu profund compromís amb la divulgació i posada en valor del patrimoni, així com la seua participació activa en aquest nou projecte de la localitat.