DeltaBirding Festival 2019. Del 20 al 22 de setembre

CAT | ES

Pau Marzà i Pili Franco guanyen la 1a Emburgada Bike Rice

Celebrada aquesta passat diumenge 24 d’abril al Perelló, l’Emburgada Bike Race s’ha incorporat per primer cop a la Xallenger BTT de les Terres de l’Ebre.

Publicat el27/4/2016

Pau Marzà i Pili Franco guanyen la 1a Emburgada Bike Rice | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...El Perelló s'estrenava diumenge 24 d'abril organitzant la seva primera cursa de BTT batejada com Emburgada Bike Race prova que, al ser el primer cop que s'organitzava, era cursa convidada al circuit ebrenc de BTT i per tant no puntuava; fa unes setmanes va caure del calendari la Transplanes de Santa Bàrbara, pel que la del Perelló va passar a ser una cursa puntuable com les set que formen la Xallenger BTT de les Terres de l'Ebre. El Club Ciclista Perelló i els molts voluntaris van deixar l'Emburgada Bike Race al nivell de qualsevol altra cursa de BTT que s'organitza al territori.

El vent, anunciat dies abans a les previsions meteorològiques, no va faltar a la cita com tampoc ho van fer els 240 participants entre la cursa llarga de 39 km i 1.300 md+ i la curta, de 27 km i 880md+. A les 9 del matí es donava la sortida des del pavelló poliesportiu, amb una primera pujada forta per anar escalfant les cames fins a la Miquela, passant abans per la bassa de les Comes, on s'arribava per un sender de baixada que a l'estar tan prop de la sortida es convertí en un coll d'ampolla, però aviat es va desfer en arribar a una ràpida baixada que portava als bikers novament al punt de sortida per a emprendre una pujada suau, però constant remuntant el barranc de les Malladetes, passant pel parc eòlic de les Colladetes a la zona del Burgar fins al Corral Blanc, des d'on baixaven pel barranc de l'Aiguardenter fins al Mas d'en Curto, on hi havia una forta pujada per tornar a passar pel Corral Blanc i després baixar fins a la bassa d'en Ferrà.

Arribats a aquest punt van continuar per la lloma de l'Espardenya per a emprendre l'última pujada forta del dia, passant altre cop pels molins de vent fins a arribar al pavelló poliesportiu del Perelló, on es trobava la línia d'arribada, entrant pel pont de les Torretes, sobre el barranc del Salt.

Els corredors de la cursa curta quan passaven per segona vegada pel Perelló, a diferència dels qui feien la cursa llarga, s'estalviaven la pujada pel barranc de les Malladetes fins al Corral Blanc, fent una pujada més assequible fins al Mas de Butxaques i les Colladetes i des d'aquí baixaven en direcció al Perelló, passant per les Fontanelles.

El primer classificat de la cursa curta va ser Gerard Sánchez, de Cyclus La Ràpita, que ja va guanyar en aquesta modalitat a la cursa anterior a la Torre de l'Espanyol. En segon lloc es va classificar Edgar Arànega, del Cicles Masvi i va completar el podi Roger Gorgues, de la Penya Ciclista Ribera d'Ebre.

En la cursa llarga també va repetir victòria, com a La Torre, Pau Marzà, mantenint així el lideratge de la Xallenger. El segon i tercer lloc se'l van endur Sergi Casanova, del Catalunya Sud-Fàbregues i Carles Ferreres, del CC Miami Platja, respectivament.

En dones, amb una participació, més baixa del que és habitual, la cursa llarga la va guanyar Pili Franco, del Catalunya Sud-Fàbregues, una biker que visita sovint els podis. Neus Martínez, de la Penya Ciclista Montsià, es va emportar el primer lloc del podi de la cursa curta.

Abans de l'entrega de premis als guanyadors es va sortejar entre tots els participants l'equivalent del pes de la seva bicicleta en mel. L'afortunat va ser Albert Roig, del Club Bicicleta Riudecols.

Pau Marzà i Pili Franco guanyen la 1a Emburgada Bike Rice | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Pau Marzà i Pili Franco guanyen la 1a Emburgada Bike Rice | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Podi absolut masculí cursa llarga
1. Pau Marzà Bedós SM 1:51:10 Revista Olivé - Megabici
2. Sergi Casanova Villalonga M30M 1:52:39 Catalunya Sud - Fàbregues
3. Carles Ferreres Pociello M30M 1:54:04 Club Ciclista Miami Platja

Podi absolut femení cursa llarga
1. Pili Franco Juanós M30F 2:41:11 Catalunya Sud - Fàbregues
2. Núria Rivas Samaniego M30F 2:46:25 Bici ATS Terra Alta
3. Mònica Faneca Múria M30F 3:33:08 Montbike Amposta

Podi absolut masculí cursa curta
1. Gerard Sánchez Cabrera SM 1:14:48 Cyclus - La Ràpita
2. Edgar Arànega Martorell SM 1:16:12 Cicles Masvi
3. Roger Gorgues Aleu S23M 1:20:43 Penya Ciclista Ribera d'Ebre

Podi absolut femení cursa llarga
1. Neus Martínez Micaelo M30F 2:13:51 Penya Ciclista Montsià
2. Cristina Puyo Romero M30F 2:53:19 Montbike Amposta


Pau Marzà i Pili Franco guanyen la 1a Emburgada Bike Rice | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...A l'esquerra, Pau Marzà, guanyador de la cursa llarga i a la dreta, Gerard Sánchez, primer de la cursa curta.
Pau Marzà i Pili Franco guanyen la 1a Emburgada Bike Rice | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...A l'esquerra, Pili Franco, guanyadora de la cursa llarga i a la dreta, Neus Martínez, primera de la cursa curta.

Comentaris