TransTerraAlta, una ruta sorprenent

CAT | ES

El pastisser Christian EscribÓ inaugurarÓ la sexta ediciˇ de Festast, la fira alimentÓria de les Terres de l’Ebre

La cita gastron˛mica tindrÓ lloc el 23 i 24 de marš, i reservarÓ el dilluns 25 a una jornada professional adrešada al sector de la restauraciˇ i l’alimentaciˇ

Etiquetes   productes km0, gastronomia, tortosa, terres ebre, fira

Publicat el7/2/2019

El pastisser Christian EscribÓ inaugurarÓ la sexta ediciˇ de Festast, la fira alimentÓria de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


La fira alimentÓria de les Terres de l’Ebre, Festast, tornarÓ a mostrar, del 23 al 25 de marš, tot el potencial gastron˛mic que tÚ el territori. Una vegada mÚs, la cita, que tÚ carÓcter biennal, es durÓ a terme al pavellˇ firal de Remolins i comptarÓ amb diversos expositors vinculats amb el mˇn de la restauraciˇ, l’hostaleria o la gastronomia. Corresponen a sectors com les denominacions d’origen del vi, l’oli o el cava, i altres productes de qualitat; distribu´dors, productors o comeršos; representants del turisme gastron˛mic o d’escoles de cuina, o d’accessoris d’alimentaciˇ i parament de cuina, entre d’altres.

L’encarregat d’inaugurar aquesta ediciˇ de Festast, dissabte al matÝ, serÓ el reconegut pastisser Christian EscribÓ, propietari de diversos establiments a Barcelona. El regidor de Promociˇ Econ˛mica, Comerš i Fires de l'Ajuntament de Tortosa, Emili Lehmann, ha explicat que EscribÓ "tÚ orÝgens familiars a Tortosa", que el mateix pastisser recull als seus aparadors oferint pastissets com els que s’elaboren a casa nostra. Christian EscribÓ representa la quarta generaciˇ d’una nissaga de pastissers i, a mÚs de molta reputaciˇ com a elaborador de dolšos, compta tambÚ amb un component mediÓtic que ha explotat recentment amb un concurs televisiu a TV3.


El pastisser Christian EscribÓ inaugurarÓ la sexta ediciˇ de Festast, la fira alimentÓria de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El regidor Emili Lehmann va explicar que l’entrada a la fira seguirÓ sent gratu´ta. Foto: cedida


A mÚs d’inaugurar Festast, EscribÓ tambÚ oferirÓ una sessiˇ de showcooking el mateix dissabte a la tarda, a l’espai de cuina. Precisament, aquest tornarÓ a ser un dels punts de referŔncia de la fira: per aquest espai passaran al llarg de les dos jornades obertes al p˙blic diferents cuiners, que elaboraran plats en directe amb productes de proximitat. Juntament amb aquesta proposta, enguany tambÚ es mantindrÓ i es potenciarÓ l’espai de cuina que permet els mÚs menuts de la casa endinsar-se en els fogons, i que la ˙ltima ediciˇ va tindre una molt bona acollida.

Lehmann ha assenyalat que, en els dos ˙ltims anys, el sector de la gastronomia ha sigut un dels que ha notat una millora de l’economia, especialment per la vinculaciˇ directa amb el turisme. ╔s per aix˛ que esperen la presŔncia destacada d’expositors en aquesta ediciˇ, i que puguen incorporar "alguns dels que en el passat no hi van poder participar" pel context econ˛mic.

L’entrada a la fira seguirÓ sent gratu´ta, i per poder degustar els plats que oferiran els expositors caldrÓ adquirir uns tiquets de 3 euros que donen accÚs a dos consumicions. L’any 2017 es van fer 12.000 tastos de producte durant la fira. L’horari serÓ d’11.30 a 22.30 h, dissabte, i fins les 21.30 h, diumenge.


Jornada professional

L’˙ltim dia de Festast, dilluns 25, serÓ exclusiu per als professionals del sector. La jornada servirÓ per potenciar el coneixement entre productors i restauradors, amb l’objectiu que puguen acabar creant noves experiŔncies vinculades amb la gastronomia. A l’˙ltima ediciˇ hi van prendre part al voltant de 300 professionals, i en aquesta ocasiˇ ho podran tornar a fer de manera gratu´ta, amb una acreditaciˇ prŔvia com a professional del sector.



L’ESS╚NCIA SHEN Acupuntura esportiva - Nutriciˇ esportiva - Massatge pre i post competiciˇ - coaching esportiu

Comentaris


Advertisement