Alt Maestat, Humand Land

CAT | ES

El Parc Natural de la Serra d'Irta regula l'accés de vehicles a motor al parc per a evitar la massificació

Es crearan aparcaments dissuasius, barreres manuals i una quota d’estacionament. Els veïns i veïnes de Peníscola hi podran accedir sense cap limitació

Etiquetes   entorn, peniscola, turisme, parc natural serra irta

Publicat el14/6/2021

El Parc Natural de la Serra d’Irta regula l’accés de vehicles a motor al parc per a evitar la massificació | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


La Secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Paula Tuzón, i el director general del Parc Natura de la Serra d'Irta, Benjamín Pérez, es van reunir la passada setmana amb l'Ajuntament de Peníscola per presentar la proposta d'ordenació de vehicles a motor en l'accés al parc. Entre les mesures que es contemplen, estan la creació d'aparcaments dissuasius, barreres manuals i una quota d'estacionament dins del parc, amb una reserva per a la població veïna.

El consistori havia manifestat la seua satisfacció pel consens aconseguit en anteriors reunions entre totes les administracions per a evitar la massificació del Parc Natural en els mesos d’estiu, però discrepava davant la "falta de consideració amb els veïns de la localitat per part de Conselleria"

En la reunió es va aconseguir garantir l’accés a tots els veïns i veïnes de la població al Parc, no únicament als propietaris de finques. D’acord amb les declaracions del regidor de Medi Ambient, "és una gran notícia que puguen accedir al Parc Natural sense restricció, no sols els titulars de les parcel·les, sinó els fills i familiars, els afins, els pescadors locals de canya, els caçadors locals, que ja paguen per poder desenvolupar les seues activitats cinegètiques en aquest entorn, i els ciutadans i ciutadanes, en general, ja que aquest espai forma part de la nostra cultura".

Durant la trobada, els representants del Parc, la gestió del qual és competència de Conselleria, han atés les peticions de l’Ajuntament, de permetre l’accés lliure a tots els ciutadans i ciutadanes de Peníscola. Al mateix temps, s’ha acordat habilitar un espai d’aparcament per als residents de Peníscola.

“Estem satisfets per l’acord aconseguit en la reunió, ja que els peniscolans i peniscolanes tindran llibertat d’accés al Parc Natural de la Serra d'Irta, sense cap mena de restricció.” ha declarat l’alcalde de la localitat, Andrés Martínez.


Per: Redacció

Foto: Cedida