Alt Maestat, Humand Land

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/25/2021#) AND (caducitat>=#10/25/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Les oliveres mil·lenàries de les Terres del Sénia, declarades Patrimoni Agrícola Mundial per la FAO

La notícia s’ha conegut mentre s’estava celebrant a Ulldecona el 8è Congrés de les Oliveres Mil.lenàries

Etiquetes   natura, entorn, taula del senia, ulldecona, oliveres millenaries

Publicat el3/12/2018

Les oliveres mil·lenàries de les Terres del Sénia, declarades Patrimoni Agrícola Mundial per la FAO | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Les oliveres monumentals de les comarques del Montsià, Maestat i els Ports, han estat declarades Patrimoni Agrícola Mundial per la FAO, l'organització de les Nacions Unides en agricultura i alimentació, un nomenament anàleg al de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. 

Aquests arbres mil·lenaris es converteixen en el sisè sistema agrari d'Europa reconegut per la FAO i s'espera que amb el reconeixement hi hagi més eines per reclamar una conservació real d'aquest patrimoni. La notícia s'ha conegut mentre s'estava celebrant a Ulldecona el 8è Congrés de les Oliveres Mil.lenàries, punt de trobada entre administracions, propietaris, pagesos i productors. 

 L'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, s'ha mostrat especialment satisfeta amb aquest nou reconeixement i ha resaltat la importància mundial del distintiu, que que s'afegeix al de les pintures rupestres dels abrics de l'ermita d'Ulldecona, declarades el 1998 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.DABUTENS. Lloguer de bicicletes i servei de taxi