Camarles, lo balcó del Delta de l´Ebre
Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya

Obertes les inscripcions de la Caminada Popular GR99

En aquesta tercera edició, la caminada recorrerà l’etapa 39 del Camí Natural de l’Ebre, entre les poblacions riberenques de Móra d’Ebre i Miravet

Etiquetes   caminades, ribera ebre, esports outdoor

Publicat el21/1/2019

:

Obertes les inscripcions de la Caminada Popular GR99 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l La caminada finalitzarà a la plaça de l'Arenal de Miravet


El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i el Grup de Natura Freixe organitzen el diumenge 17 de febrer una caminada popular pel GR-99 al seu pas per la Ribera, i més concretament entre les poblacions de Móra d'Ebre i Miravet. El recorregut, d'una durada aproximada de dues hores i mitja i 11,2 quilòmetres, s'iniciarà a la plaça de Sant Roc de Móra, davant la seu del Consell Comarcal, i finalitzarà a la plaça de l'Arenal de Miravet. Es tracta d'un trajecte de dificultat fàcil, recomanable per a menors a partir de 10 anys acompanyats d'un adult.

Es tracta de l'etapa 39 del Camí Natural de l'Ebre al seu pas per la comarca, un camí de gran recorregut conegut com a GR-99, que des del seu naixement a Fontibre (Cantabria) fins a la desembocadura del riu Ebre, a Riu Mar, comprèn 1.280 quilòmetres seguint rutes històriques. En el cas de la Ribera d'Ebre, aquesta és una de les tres etapes del GR-99 a la comarca, que coincideixen amb el Camí de Sirga.


Promocionar el GR-99 a la comarca


L'objectiu d'aquesta caminada popular és promocionar el GR-99 com a recurs turístic a la Ribera d'Ebre, donant-lo a conèixer també als mateixos veïns de la comarca. La iniciativa compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, i de tots els ajuntaments riberencs. Anteriorment la iniciativa s'ha dut a terme als altres dos trams del Camí: l'etapa 38, de Vinebre a Garcia, i l'etapa de 37 de Riba-roja d'Ebre a Flix, dues caminades que ja van servir per descobrir i valorar aquest patrimoni natural i històric de la comarca.

Obertes les inscripcions de la Caminada Popular GR99 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de lLa jornada del diumenge 17 té per objectiu mostrar als mateixos riberencs el patrimoni que representa per a la comarca aquest camí de gran recorregut (GR), que és dels últims senders homologats per la xarxa de camins naturals de Catalunya. Aquesta activitat se suma a les que s'han anat organitzant els darrers anys per als agents del sector turístic de la comarca, amb el mateix objectiu: que coneguin de primera mà els trams riberencs del GR-99 perquè així en siguin els primers prescriptors per als altres veïns i turistes que visitin la Ribera.

Tot plegat s'emmarca en el treball que du a terme els darrers anys el Consell Comarcal per convertir la Ribera en un referent del turisme actiu, de natura i cultural. Això s'ha traduït també en tirar endavant un projecte conjunt entre diversos ajuntaments per accedir a un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que permet invertir un milió i mig d'euros en millores de la infraestructura actual del recorregut del GR-99 riberenc. També s'ha aconseguit una subvenció del Pla de Foment Turístic per desenvolupar l'estratègia al voltant del GR-99, convertint els tres trams de la comarca en un camí accessible que unirà la comarca de nord a sud, obrint-lo a famílies i persones de mobilitat reduïda també, i posicionant la Ribera en el senderisme i el cicloturisme.


Inscripcions i organització de la caminada


Si esteu interessats a participar-hi, heu de fer la inscripció dirigint-vos a qualsevol dels ajuntaments de la Ribera o a través d'aquest enllaç on es pot fer la inscripció on line. No es faran inscripcions el mateix dia de la caminada.

El preu és de 3 euros que s'abonaran en metàl·lic el mateix diumenge 17, i que serviran per cobrir l'assegurança. Inclou també el trasllat amb el servei d'autobús des del punt de trobada, que serà la plaça de l'Arenal a les 9 del matí, fins al punt d'inici de la caminada davant el Consell Comarcal a Móra. Es recomana portar roba i calçat còmode.
Clínica Terres de l