Autocaravanes Delta. La millor manera de viatjar amb autocaravana partint des del Delta de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Nou premi per Dolium, l'oli gourmet de la Ribera d'Ebre

Ha rebut el guardó Prestige Gold Terra Olivo del Concurs Internacional d’oli d’oliva de Jerusalem (Israel)

Etiquetes   gastronomia km0, producte proximitat, ribera ebre, oli oliva

Publicat el10/7/2018

Nou premi per Dolium, l’oli gourmet de la Ribera d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquesta passada setmana, les Terres de l'Ebre rebien una excel·lent notícia: a l'oli d'oliva riberenc DOLIUM li atorgaven el guardó Prestige Gold Terra Olivo del Concurs Internacional d'oli d'oliva de Jerusalem (Israel), distinció que se suma a la medalla de plata de l'OLIVEJAPAN International Extra Virgin Olive Oil Competition 2018 i al reconeixement a la Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO) de Móra la Nova.

La bona notícia va ser rebuda mentre es desenvolupava una jornada sobre la comercialització de marques premium d'oli d'oliva a l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) de la Generalitat de Catalunya, a Reus i en la que van participar la tècnica comarcal del sector agroalimentari, Núria Galende, i els productors oleícoles riberencs que han format part del projecte comarcal per crear un nou oli amb marca pròpia de la Ribera d'Ebre, en aquest cas representats per Carlos Montané, de Fruits Secs i Olis Montané.

Galende i Montané van presentar van fer una exposició de l'experiència del projecte Dolium, en la qual van considerar que “aquest és un projecte que només és possible implementar-lo amb la cooperació de tots els agents implicats. Sense la implicació del sector públic, hauria estat impossible poder tirar endavant aquest projecte. El sector públic es qui ha coordinat i impulsat la iniciativa a l'inici i ha facilitat al sector privat eines per poder desenvolupar el projecte: un pla de màrqueting i comercialització, suport tècnic en les millores a la producció, …”.

El projecte ha estat impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, dins el programa Ribera d'Ebre VIVA, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. Segons la tècnica comarcal, “sense la implicació quant a coneixements, recursos tècnics i econòmics dels participants i la bona entesa d'aquests des de el principi, no s'hagués pogut crear cap oli conjunt ni valoritzar-lo". Per a Montaner ”no som competidors. Els nostres competidors no els tenim aquí i treballant junts amb altres productors de la comarca podem arribar més lluny”.


Nou premi per Dolium, l’oli gourmet de la Ribera d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta


Font Consell Comarcal Ribera d'Ebre

Fotos Oli Dolium