Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Un mural urbà en defensa de les oliveres i en homenatge a les dones pageses

El mural “Pel futur del territori, defensem la pagesia i les oliveres" s’ha pintat a Ulldecona i és obra del grafiter barceloní Roc Blackblock

Etiquetes   entorn, pagesia, ulldecona, montsia, terres ebre

Publicat el29/6/2020

Un mural urbà en defensa de les oliveres i en homenatge a les dones pageses | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El grafiter barceloní Roc Blackblock ha estat treballant des del dijous passat en un mural urbà a la plaça Diputació d'Ulldecona. Ahir diumenge va quedar acabada aquesta obra d'art urbà que vol ser un homenatge a la pagesia, les oliveres i les dones.

El projecte “Pel futur del territori, defensem la pagesia i les oliveres", neix de la relació de l'artista amb Ulldecona i amb la plataforma Salvem lo Montsià. Pretén posar de manifest la importància del paper de la dona en la pagesia a la vegada que reivindica la conservació del patrimoni natural del nostre territori.

Roc Blackblock, nascut a Barcelona, va estudiar disseny gràfic a l’Escola Elisava de Barcelona i il·lustració a l'Escola d’Art Serra i Abella de l'Hospitalet. Es defineix com a il·lustrador "tot terreny": murs, pell, paper, llenç, formats digitals. És en l’art urbà on ha concentrat i consolidat el seu bagatge per les diferents disciplines gràfiques. El seu treball està estretament lligat als moviments socials i a noves formes d’entendre la ciutat i el seu espai públic. Algunes de les intervencions més destacades són les façanes de la Biblioteca Mercè Rodoreda d’Horta Guinardó, de Casal de Joves de Roquetes, del Centre Social Can Vies o de Casal de Joves de Ripollet.


Per: Redacció

Fotos: Cedida

comparteix-ho